ΑΙΓΥΠΤΟΣ

ΚΟΒΕΙ ΤΟΝ ΑΕΡΑ ΣΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ: Παρέμβαση Αλ Σίσι για τη Λιβύη

Photo by Hildenbrand /MSC

Για να τερματιστεί η σύγκρουση στη Λιβύη, ο Αιγύπτιος Πρόεδρος Αλ Σίσι υποσχέθηκε την ακλόνητη υποστήριξη της Αιγύπτου για την εξεύρεση πολιτικής λύσης, ενώ τόνισε επίσης την επιθυμία της Αιγύπτου να συνεργαστεί πιο στενά με τους διάφορους πολιτικούς παράγοντες της Λιβύης κατα την διάρκεια της συνάντησης του με τον επικεφαλής του Προεδρικού Συμβουλίου της Λιβύης Μοχάμεντ Αλ Μένφι.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος, Άμπντελ Φατάχ Αλ Σίσι δήλωσε ότι:

“Ο θεμελιώδης στόχος της Αιγύπτου είναι να εξασφαλίσει την ειρήνη και την ασφάλεια για τους Λίβυους αδελφούς μας και να βοηθήσει να εκφραστεί η ελεύθερη βούληση του λιβυκού λαού μέσω της διατήρησης της ενότητας των λιβυκών εδαφών, της αποκατάστασης της ειρήνης, της σταθερότητας και του τερματισμού της ξένης ανάμειξης”, δήλωσε ο Αιγύπτιος Πρόεδρος.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Από την άλλη πλευρά, ο Αλ-Μενφί τόνισε την επιθυμία του να συνεργαστεί πιο στενά με την Αίγυπτο για να εγγυηθεί ότι οι εκλογές στη Λιβύη θα διεξαχθούν στην ώρα τους και ότι ο Λιβυκός λαός θα έχει ένα καλύτερο μέλλον.

Στη συνάντηση, ο πρόεδρος της Αιγύπτου είπε ότι η διεξαγωγή εκλογών στη Λιβύη θα εμποδίσει τις προσπάθειες εκείνων που «έχουν άλλα συμφέροντα» δείχνοντας με το δάχτυλο την Τουρκία και τους συνεργάτες της.

Χρησιμοποιώντας τη φράση “σταθείτε στο ύψος των περιστάσεων”, ζήτησε από όλα τα μέρη εντός και εκτός Λιβύης να “δράσουν υπεύθυνα και λογικά” με τρόπο που “να βοηθήσει τη Λιβύη να ξεπεράσει αυτή την κρίση και να τερματίσει τα δεινά του λαού της”.

NEMESISHD.GR

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Exit mobile version