Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Κοσμοπλημμύρα στην κηδεία Σουλεϊμανί

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Δεκάδες χιλιάδες Ιρανοί έχουν πλημμυρίσει τους δρόμους της Τεχεράνης απ’ο νωρίς το πρωί για την κηδεία του υποστράτηγου της Δύναμης αλ Κουντς Κασέμ Σουλεϊμανί που δολοφονήθηκε από αμερικανική επιδρομή στη Βαγδάτη την Παρασκευή.

“Παράφρονα Τραμπ, μην πιστεύεις ότι έχουν τελειώσει όλα τώρα που ο πατέρας μου έγινε μάρτυρας“, τόνισε η Ζεϊνάμπ Σουλεϊμανί, κόρη του εκλιπόντος και προειδοποίησε πως ο θάνατος του πατέρα της θα φέρει στις Η.Π.Α. “μαύρες μέρες”.

Κρατώντας πορτρέτα του αποθανόντος υποστράτηγου, χιλιάδες άνθρωποι είχαν συγκεντρωθεί πολύ πριν τις 08:00 (06:30 ώρα Ελλάδας) γύρω από το πανεπιστήμιο της Τεχεράνης, όπου αργότερα ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν Αλί Χαμενεΐ ηγήθηκε της προσευχής για τον εκλιπόντα.

Το συγκεντρωμένο, γύρω από το πανεπιστήμιο αλλά και κατα μήκος κοντινών λεωφόρων, πλήθος κρατούσε σημαίες του Ιράν, του Λιβάνου και του Ιράκ καθώς και κόκκινες σημαίες που συμβολίζουν το αίμα των “μαρτύρων”.

Στην κηδεία παρεβρέθηκαν μέλη της Ιρανικής κυβέρνησης αλλα και σύμμαχοι του Ιράν, ανάμεσά τους ο Ισμαήλ Χανίγε, επικεφαλής της παλαιστινιακής οργάνωσης Χαμάς ο οποίος δήλωσε ότι “ο μάρτυρας διοικητής Σουλεϊμανί είναι μάρτυρας της Ιερουσαλήμ”.

Στη συνέχεια η σορός του Σουλεϊμανί θα μεταφερθεί στην πλατεία Αζαντί, στη δυτική Τεχεράνη, όπου εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι αναμένεται να περιμένουν για να αποχαιρετίσουν τον στρατηγό.

Η ιρανική κυβέρνηση κήρυξε τη σημερινή ημέρα αργία στην Τεχεράνη, ώστε να μπορέσουν όλοι να παραστούν στην κηδεία. Σε πολλούς δρόμους στο κέντρο της ιρανικής πρωτεύουσας σταμάτησε η κυκλοφορία κυκλοφορία ώστε να διευκολυνθεί το πλήθος, ενώ κλειστά παρέμειναν σχολεία και πανεπιστήμια.

Η σορός του εκλιπόντος υποστράτηγου πρόκειται να μεταφερθεί στην ιερή σιιτική πόλη Κομ, όπου θα πραγματοποιηθεί τελετή προς τιμή του μπροστά από το μαυσωλείο.

https://www.youtube.com/watch?v=YCNx27reaM0

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα