ΚΟΡΒΕΤΕΣ ΠΝ | Τι είπε ο ΥΕΘΑ για τις Γαλλικές Gowind

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στη Γαλλία βρέθηκε χθες, Πέμπτη, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Παναγιωτόπουλος, όπου μαζί με τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλοράνς Παρλί πραγματοποίησαν επίσκεψη στις εγκαταστάσεις της Naval Group στην πόλη Λωριάν.

«Οι διαπραγματεύσεις για τις συμβάσεις προμήθειας και εν συνεχεία υποστήριξης ολοκληρώθηκαν ήδη τον προηγούμενο Δεκέμβριο και πρόκειται να ακολουθήσουν τα επόμενα στάδια που προβλέπονται στην ελληνική νομοθεσία, ώστε οι συμβάσεις να υπογραφούν το ταχύτερο δυνατό,» είπε μεταξύ άλλων στην επίσκεψή του ο ΥΕΘΑ.

«Η προμήθεια των φρεγατών “Belharra”, θα συμβάλλει στην σημαντική αναβάθμιση της μαχητικής ικανότητας και της αποτρεπτικής ισχύος του Πολεμικού Ναυτικού και των Ενόπλων Δυνάμεων, βασική αποστολή των οποίων είναι η υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας και των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Πατρίδος μας.

Η προμήθεια των φρεγατών “Belharra” έρχεται να συμπληρώσει την πρόσφατη προμήθεια των δεκαοκτώ αεροσκαφών “Rafale” και την επικείμενη προμήθεια έξι ακόμα, αλλάζοντας σελίδα για τις Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, οι οποίες εισέρχονται έτσι σε μία νέα εποχή, που επιβάλλουν οι καιροί και οι απειλές και προκλήσεις που αντιμετωπίζει σήμερα η Χώρα μας.

Να υπενθυμίσω στο σημείο αυτό ότι τα πρώτα έξι “Rafale” πρόκειται να προσγειωθούν εντός των προσεχών ημερών στην Αεροπορική Βάση της Τανάγρας, ένα χρόνο μετά την υπογραφή της Συμφωνίας για την απόκτησή τους, για την επίτευξη της οποίας η συνεισφορά της Υπουργού, της κυρίας Παρλύ, ήταν καθοριστική.

Επιπλέον εξελίσσεται η διαδικασία για την επιλογή νέων κορβετών για το Πολεμικό Ναυτικό, όπου η γαλλική κορβέτα “Gowind” αποτελεί πολύ ισχυρή υποψηφιότητα,» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version