Τρίτη, 19 Μαρτίου, 2024

ΚΟΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ ΤΟΥΡΚΩΝ & ΑΖΕΡΩΝ: Διαψεύδει το Τουρκικό κοινοβούλιο

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Την είδηση που έχει κυκλοφορήσει περί δημιουργίας κοινού στρατού μεταξύ Αζερμπαϊτζάν και Τουρκίας διέψευσε σήμερα ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου Μουσταφά Σεντόπ .

Ο Σεντόπ δήλωσε πως στην πραγματικότητα δεν αναφέρθηκε σε διαπραγματεύσεις με το Αζερμπαϊτζάν για τη δημιουργία κοινού στρατού και πως οι δύο χώρες διεξάγουν μόνο ασκήσεις μαζί.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δημοσιογράφος ρώτησε τον Σεντόπ εάν θα σχηματιστεί κοινός στρατός και ο πρόεδρος του κοινοβουλίου σημείωσε ότι σε αυτό το στάδιο διεξάγονται διμερείς ασκήσεις. Η παρερμήνευση οφείλεται πιθανόν σε λανθασμένη μετάφραση αζέρικης ιστοσελίδας.

“Σχεδιάζουμε επίσης κοινές εκδηλώσεις στον τομέα στρατιωτικής συνεργασίας. Εργαζόμαστε για την υλοποίηση συμφωνιών. “Ένα έθνος – δύο κράτη” είναι το σύνθημά μας. Πραγματοποιήθηκαν πολλές διαπραγματεύσεις και επιτεύχθηκαν πολλές συμφωνίες σχετικά με αυτό”, δήλωσε επιπλέον ο Σεντόπ.

Οι δηλώσεις έγιναν μετά την πρώτη τριμερή συνάντηση των προέδρων των κοινοβουλίων Τουρκίας, Αζερμπαζαϊτζάν και Πακιστάν.

Η Τουρκία εξέφρασετη στήριξή της προς το Μπακού ενισχύοντάς την έμπρακτα στη συγκρουσή της στο Αρτσάχ (Ναγκόρνο Καραμπάχ) το περασμένο φθινόπωρο, παρ’ όλ’ αυτά το Αζερμπαϊτζάν επιμένει να δηλώνει ότι δεν δέχεται πολεμική βοήθεια από καμία χώρα και είναι ικανό να προστατεύσει μόνο του τα συμφέροντά του. Διέψευσε επίσης τις φημολογίες περί δημιουργίας τουρκικών βάσεων στα εδάφη του Αζερμπαϊτζάν.

Τελευταίες εξελίξεις

«Η Κύπρος θα ήταν δική μας» – Ερντογάν για την Τουρκική Εισβολή του 1974

Άγκυρα, Τουρκία - Σε δηλώσεις σχετικά με την τουρκική...

Δήλωση Πούτιν για Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο και δυτικές χώρες

Μόσχα, Ρωσία - Στην πιθανότητα ενός τρίτου παγκοσμίου πολέμου...

Διαβάστε ακόμα