ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΙΣΡΑΗΛ – ΗΑΕ: Συνεργασία για την παραγωγή αντι-UAV

ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ ΙΣΡΑΗΛ – ΗΑΕ: Συνεργασία για την παραγωγή αντι-UAV

H κρατική αεροδιαστημική εταιρεία του Ισραήλ ανακοίνωσε ότι σχεδιάζει να συνεργαστεί με την αμυντική βιομηχανία των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων για την ανάπτυξη ενός συστήματος αντι-drone που θα είναι προσαρμοσμένο στις ανάγκες του Αμπού Ντάμπι, σύμφωνα με το middle east eye.

Η Israel Aerospace Industries (IAI), σε δήλωσή της την Πέμπτη, ανακοίνωσε σχέδια για τη συν-ανάπτυξη ενός προηγμένου συστήματος αντι-drone για τον εντοπισμό, την ταυτοποίηση και την αναχαίτιση ενός ευρέος φάσματος απειλών.

Η ισραηλινή εταιρεία είπε ότι το Counter-Unmanned Aircraft System (C-UAS) θα περιλαμβάνει λύσεις soft kill, όπως ηλεκτρονικές παρεμβολές και ανάληψη ελέγχου, καθώς και δυνατότητες hard kill όπως όπλα, πυραύλους και λέιζερ.

“Το C-UAS είναι πλήρως αυτόνομο και απαιτεί περιορισμένη εώς καθόλου ανθρώπινη εποπτεία”, ανέφερε η εταιρεία.

“Μια σειρά αντίμετρων, που κυμαίνονται από παρεμβολές έως καταστροφή των drones, θα προσφερθούν με βάση το επίπεδο της απειλής και το επιχειρησιακό περιβάλλον στο οποίο στοχεύει ο πελάτης” πρόσθεσε.

Το εν λόγω σύστημα πιθανότατα προορίζεται για την καταπολέμηση των Houthi, που πρόσφατα αύξησαν τις επιθέσεις με πυραύλους και drones στη Σαουδική Αραβία και απείλησαν να χτυπήσουν και το Αμπού Ντάμπι.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »