Κυριακή, 21 Απριλίου, 2024

Το πυρηνικό εργοστάσιο της Τουρκίας στο Ακουγιού καθυστερεί από έλλειψη χρηματοδότησης

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η ολοκλήρωση του πρώτου πυρηνικού σταθμού της Τουρκίας είναι πιθανό να καθυστερήσει, καθώς η ρωσική εταιρεία κατασκευής προσπαθεί να εξασφαλίσει χρηματοδότηση, δήλωσε ο πρώην διπλωμάτης και επικεφαλής του Bosphorus Energy Mehmet Öğütçü στην τουρκική εφημερίδα Sözcü .

Ένα μικρό μέρος του εργοστασίου στο Akkuyu της νότιας Τουρκίας μπορεί να ανοίξει για πολιτικούς λόγους το 2023, την εκατονταετηρίδα της ίδρυσης της Τουρκικής Δημοκρατίας, δήλωσε ο Öğütçü.

Ωστόσο, η ρωσική κρατική επιχείρηση Rosatom αντιμετωπίζει δυσκολίες στη χρηματοδότηση του έργου, το οποίο αναμένεται να κοστίσει μεταξύ 20 και 25 δισεκατομμυρίων δολαρίων, δήλωσε, προσθέτοντας ότι οι δυτικές εταιρείες αποφεύγουν να βοηθήσουν στην κατασκευή του Ακουγιού.

Μια τουρκική κοινοπραξία απέσυρε το σχέδιο πέρυσι, επικαλούμενη την αποτυχία επίτευξης εμπορικών όρων με τη Rosatom, η οποία κατέχει μερίδιο 51% στο έργο.

Μια έκθεση του κύριου αντιπολιτευόμενου Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος αυτό το μήνα επέκρινε τους όρους της συμφωνίας της κυβέρνησης με τη Rosatom, η οποία έχει εγγυηθεί τιμή 12,35 αμερικανικών λεπτών ανά κιλοβατώρα σε 15ετή συμφωνία αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα