Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κατάρριψη Ρωσικού μεταγωγικού Il-76: «Σκότωσαν Ουκρανούς αιχμαλώτους» λέει η Ρωσία, τι απαντά η Ουκρανία

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μόσχα, Ρωσία – Σε ένα σημαντικό περιστατικό στα σύνορα Ρωσίας-Ουκρανίας, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε την κατάρριψη ενός στρατιωτικού μεταγωγικού αεροσκάφους Ilyushin-76 στην περιοχή του Μπέλγκοροντ, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 74 άνθρωποι που επέβαιναν στο αεροσκάφος μεταξύ αυτών και 65 Ουκρανοί αιχμάλωτοι πολέμου.

Το υπουργείο άμυνας της Ρωσίας απέδωσε την πτώση του αεροσκάφους στις ουκρανικές δυνάμεις, δηλώνοντας ότι «κατέρριψαν ένα μεταγωγικό, σκοτώνοντας και τους 74 επιβαίνοντες, συμπεριλαμβανομένων 65 Ουκρανών αιχμαλώτων πολέμου που μεταφερόντουσαν για ανταλλαγή αιχμαλώτων».

Οι συνθήκες της συντριβής παραμένουν ακόμα άγνωστες εν μέσω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης, η οποία έχει χαρακτηριστεί από αμοιβαίες κατηγορίες μεταξύ των δύο εθνών. Οι Ουκρανοί αξιωματούχοι δεν έχουν ακόμη επιβεβαιώσει την εμπλοκή τους αλλά ούτε την διέψευσαν. Μάλιστα αρκετά Ουκρανικά Μέσα Ενημέρωσης έσπευσαν να αναφέρουν ότι το Ρωσικό αεροσκάφος καταρρίφθηκε καθώς όπως ανέφεραν, μετέφερε πυρομαχικά για συστήματα αεράμυνας S-300. Οι περισσότερες από αυτές τις πληροφορίες πλέον όμως έχουν διαγραφεί.

Προσθέτοντας στην πολυπλοκότητα της κατάστασης, ο Andriy Yusov, επικεφαλής της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών της Ουκρανίας, άφησε να εννοηθεί ότι ίσως το αεροσκάφος που καταρρίφθηκε να ήταν κομμάτι μιας προγραμματισμένη ανταλλαγής αιχμαλώτων, δηλώνοντας: «Μπορώ να δηλώσω ότι η ανταλλαγή που σχεδιάστηκε για σήμερα δεν θα προχωρήσει – Σύμφωνα με τη ρωσική πλευρά, αυτό οφειλόταν στην κατάρριψη ενός ρωσικού αεροσκάφους Il-76, το οποίο φέρεται να μετέφερε τους αιχμαλώτους μας», ανέφερε στην δήλωση του και η Ουκρανία ισχυρίζεται πως δεν είχε ενημερωθεί από την Ρωσία.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαψεύσεις και επιβεβαιώσεις για κατάπαυση πυρός στην Γάζα από Ισραήλ και Χαμάς πριν την εισβολή στην Ράφα – Τι ξέρουμε ως τώρα

Το Ισραήλ ετοιμάζεται να εισέλθει με τις δυνάμεις του στο τελευταίο προπύργιο της Χαμάς, την Ράφα που βρίσκονται αρκετές δυνάμεις της Χαμάς αλλά και ένα τεράστιο κύμα προσφύγων που μετακινήθηκαν από την Βόρεια Γάζα και το Χαν Γιουνίς, αυξάνοντας τους φόβους για ενδεχόμενη ανθρωπιστική καταστροφή σε περίπτωση μαχών.

Διαβάστε ακόμα