ΚΑΡΦΙΑ ΔΕΝΔΙΑ ΓΙΑ ΙΣΠΑΝΙΑ: Τι ειπώθηκε στη συνάντηση με τον Γάλλο ΥΠΕΞ

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στο Υπουργείο Εξωτερικών υποδέχτηκε ο ΥΠΕΞ Νίκος Δένδιας τον Γάλλο ομόλογό του, Jean Yves Le Drian.

Τους στενούς και ιστορικούς δεσμούς Ελλάδας και Γαλλίας επεσήμανε ο Έλληνας υπουργός στη διάρκεια δηλώσεων στον Τύπο μετά το πέρας της συνάντησης και έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη Συμφωνία Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης που υπεγράφη μεταξύ των δύο κρατών τονίζοντας πως η ρήτρα αμοιβαίας αμυντικής συνδρόμης και η προμήθεια γαλλικών οπλικών συστημάτων που περιλαμβάνονται στη συμφωνια δημιουργούν μία δύναμη αποτροπής εναντίον οποιασδήποτε εξωτερικής απειλής.

“Η Ελλάδα, βεβαίως, προμηθεύεται από τη Γαλλία αμυντικό εξοπλισμό. Και η Γαλλία προμηθεύει την Ελλάδα γιατί η Ελλάδα είναι μία χώρα που προωθεί την περιφερειακή σταθερότητα. Και θα μου επιτρέψετε να πω πολύ καθαρά ότι θα ευχόμασταν και άλλα Κράτη – Μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης να ακολουθούσαν το παράδειγμα της Γαλλίας.

Και να μην εξόπλιζαν χώρες που απειλούν με πόλεμο άλλες χώρες, και ιδίως χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Και που αποσταθεροποιούν με τη συμπεριφορά τους και την πρακτική τους την ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Και, βέβαια, χώρες που δεν αποδέχονται το Ευρωπαϊκό Κεκτημένο, ήτοι την UNCLOS και το Διεθνές Δίκαιο της Θάλασσας, καίτοι είναι υποψήφιες χώρες να ενταχθούν στο κοινό μας ευρωπαϊκό σπίτι, την Ευρωπαϊκή Ένωση.” πρόσθεσε ο Νίκος Δένδιας αφήνοντας αιχμές για τη συνεργασία Ισπανίας – Τουρκίας.

Ο Έλληνας ΥΠΕΞ αναφέρθηκε επίσης σε άλλα ζητήματα που απασχολούν από κοινού την Ελλάδα και τη Γαλλία όπως την επερχόμενη προεδρία της Γαλλίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και την τακτική που θα ακολουθήσει, την κατάσταση στο Σαχέλ, την ενίσχυση των σχέσεων με χώρες της υποσαχάριας Αφρικής και την προοπτική ένταξης κρατών των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαίκή Ένωση.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version