ΕΙΔΗΣΕΙΣ

«Δεν κάνουμε πίσω» – Μπακογιάννη για Τουρκία

Photo by Dora Bakoyannis

Για τη στάση της Τουρκίας απέναντι στην Ελλάδα μίλησε σε συνέντευξή της στον τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Ντόρα Μπακογιάννη.

«Η ρητορική έχει μείνει στα λόγια, το αν θα προχωρήσει σε πράξεις είναι αμφίβολο γιατί έχουν προβλήματα στο στρατό τους, με ανταλλακτικά και άλλα προβλήματα ανοιχτά που πρέπει να λύσουνε. Η Ελλάδα πάντως είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε πρόκληση, ξεκινώντας από το προσφυγικό το οποίο ανησυχεί εμάς και όλη την Ευρώπη» είπε η Ντόρα Μπακογιάννη.

«Έχουμε χτίσει συμμαχίες και έχουμε ετοιμάσει τον εξοπλισμό μας, το οποίο ενοχλεί την Τουρκία. Δεν θα κάνουμε ούτε βήμα πίσω από το Διεθνές Δίκαιο» πρόσθεσε μεταξύ άλλων.

Σχολιάζοντας το πρόσφατο βίντεο της Άγκυρας που δείχνει Τούρκους να κολυμπούν απόσταση δύο χιλιομέτρων και τους σχολιασμούς του Τούρκου Υπουργού Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ανέφερε πως αυτό μπορεί να το κάνει οποιοσδήποτε κάνει κολυμβητήριο και χαρακτήρισε το βίντεο «γελοίο». Είπε επίσης πως ο Τούρκος υπουργός προέβη σε αυτή την κίνηση για εσωτερική κατανάλωση για να ανεβάσει τα ποσοστα των δημοσκοπήσεων.

«Όσο οι Τούρκοι έχουν ολόκληρη “στρατιά του Αιγαίου” απέναντι από τα ελληνικά νησιά εμείς δεν πρόκειται να κάνουμε ένα βήμα πίσω» ανέφερε.

Ακόμα, η κ. Μπακογιάννη δήλωσε πως είναι φαντασίωση η άποψη ότι μια πιθανή ήττα του Ερντογάν στις εκλογές θα ωφελήσει την Ελλάδα καθώς η τουρκική αντιπολίτευση είναι πολύ σκληρή στις θέσεις της σε εθνικά ζητήματα και πως εμείς προετοιμαζόμαστε για οποιοδήποτε κακό σενάριο αλλά παράλληλα είμαστε ανοιχτοί στον διάλογο για να εξομαλύνουμε τις σχέσεις.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Exit mobile version