Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΚΑΝΑΔΙΚΑ ΤΕΘΩΡΑΚΙΣΜΕΝΑ ΚΑΤΑΦΘΑΝΟΥΝ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τεθωρακισμένα οχήματα τύπου MRAP Typhoon GSS-300 καναδικής κατασκευής φθάνουν σήμερα στα σύνορα του Έβρου.

Τα συγκεκριμένα οχήματα είχαν κατασχεθεί και από το 2015 ήταν παρατημένα στο τελωνείο του Πειραιά. 

Tώρα όμως, μετά και τις τελευταίες εξελίξεις στον Έβρο, αφού ελέγχθηκε ότι είναι πλήρως αξιόμαχα αποφασίστηκε η αποδέσμευσή τους προκειμένου να συμβάλλουν στην προστασία των συνόρων μας.

Τα οχήματα αυτά είχαν εντοπιστεί στις 14 Μαίου του 2015 νότια της Κρήτης από το Λιμενικό Σώμα/Ελληνική Ακτοφυλακή και τις ειδικές δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού, στο αμπάρι του φορτηγού πλοίου Μ/V “Tychy”.

Το πλοίο είχε αποπλεύσει από τον λιμένα “La Spezia” της Ιταλίας και είχε προορισμό το λιμένα “Κhalid” της Λιβύης, μέσω του λιμένα “Deringe” της Τουρκίας.

Κατά την διάρκεια του ταξιδιού του προς την Λιβύη το πλοίο βρέθηκε νότια της Κρήτης και με βάση πληροφορίες που υπήρχαν για το φορτίο του πλοίου, οι Ελληνικές ειδικές δυνάμεις πραγματοποίησαν αυτή την αιφνιδιαστική και επιτυχημένη επιχείρηση.

Επί των πλοίων βρέθηκε το προαναφερθέν φορτίο, το οποίο αργότερα δεσμεύτηκε στο Πειραιά σύμφωνα με τις απαγορεύσεις της παραγράφου 9 της απόφασης 1970/2011 του ΟΗΕ, ως στρατιωτικός και παραστρατιωτικός εξοπλισμός του οποίου απαγορεύεται η άμεση ή η έμμεση προμήθεια, πώληση ή μεταφορά στη Λιβύη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το όχημα MRAP Τyphoon GSS-300 έχει μήκος 6,5 μέτρα, πλάτος 2,43 μέτρα, ύψος 2,37 μέτρα και βάρος 12,5 τόνους. Έχει διμελές πλήρωμα και μπορεί να μεταφέρει 8 άρτια εξοπλισμένους στρατιώτες.

ΠΗΓΗ: e-evros

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα