Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

ΚΑΛΕΣΜΑ ΗΠΑ ΓΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΑΙΓΥΠΤΟ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Αιγύπτιος υπουργός Άμυνας Στρατηγός Mohamad Zaki έλαβε ένα τηλεφώνημα από τον αμερικανό ομόλογό του Mark T. Esper την Τετάρτη την ίδια ημέρα της άφιξης του γερμανικού υποβρυχίου S-43 για την ένταξη του στο Αιγυπτιακό Ναυτικό στην Αλεξάνδρεια.

«Ο γραμματέας Esper δεσμεύτηκε να συνεργαστεί στενά με τον υπουργό Zaki καθώς η Αίγυπτος εκσυγχρονίζει τις ένοπλες δυνάμεις της, συμπεριλαμβανομένων των ευκαιριών για προσαρμογή της συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας για την αντιμετώπιση του απειλούμενου περιβάλλοντος χωρου της Αιγύπτου και για την ενίσχυση της διαλειτουργικότητας ΗΠΑ-Αιγύπτου. Αυτή η δέσμευση συμβολίζει τη διαρκή ισχύ της σχέσης ΗΠΑ-Αιγύπτου », ανέφερε η δήλωση.

Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ (Πεντάγωνο), και οι δύο αξιωματούχοι αντιμετώπισαν με χαρα τη διμερή αμυντική συνεργασία και τη συμμετοχή της Αιγύπτου στο Πρόγραμμα Κρατικής Συνεργασίας της Εθνικής Φρουράς των ΗΠΑ.

Ο Υπουργός Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών συγχαίρει την Αίγυπτο για την ένταξή της στο πρόγραμμα, πρόσθεσε η δήλωση.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα