“ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΜΕΛIΣΟΥΝ”: Τρόμος Γιαϊτζί για ελληνική επίθεση

“ΗΘΕΛΑΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΙΑΜΕΛIΣΟΥΝ”: Τρόμος Γιαϊτζί για ελληνική επίθεση

Ο Τούρκος αντιναύρχος ξαναχτυπα! Ο Τζιχάτ Γιαϊτζί που το έχει κάνει συνήθεια να βγαίνει στα τουρκικά κανάλια και να επιτίθεται στη χώρα μας αυτή τη φορά δήλωσε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 ήταν οργανωμένη από τη Δύση και είχε σκοπό τον διαμελισμό της Τουρκίας, στον οποίο εν μέρει να συνέβαλε και η Ελλάδα βρίσκοντας αφορμή να επιτεθεί.

Ο Τούρκος Αντιναύαρχος ε.α. Τζιχάτ Γιαϊτζί μιλώντας σε τηλεοπτικό κανάλι δήλωσε ότι η απόπειρα πραξικοπήματος του 2016 ήταν “η εφαρμογή της στρατηγικής διάλυσης της Τουρκίας από τη Δύση” και είχε προγραμματιστεί ως η “Αραβική Άνοιξη της Τουρκίας”.

Συγκεκριμένα είπε: “Εάν η 15η Ιουλίου ήταν επιτυχής, θα είχε υπάρξει πολιτική αναταραχή στην Τουρκία. Οι Κούρδοι και το Ντάες θα έρχονταν από κάτω, και η Ελλάδα θα ερχόταν από τα δυτικά. Δεν θα έπρεπε να πιστεύουν ότι θα γινόταν πραξικόπημα στην και θα ερχόταν νέα τάξη πραγμάτων. Αυτό που υπολόγιζαν ήταν ότι θα επικρατούσε εσωτερική αναταραχή στην Τουρκία και θα εφαρμοζόταν ο στρατηγικός διαμελισμός της από τη Δύση”.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »