Η Ισραηλινή πόλη Λοντ σε παλαιστινιακά χέρια | Θα τους χτυπήσουμε λεει ο Νετανιάχου

Ο Δήμαρχος του Λοντ Γιαίρ Ρεβίβο λέει ότι ζήτησε από τον πρωθυπουργό να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στην εβραϊκή-αραβική πόλη Λόντ στο κεντρικό Ισραήλ. Καλεί για ανάπτυξη του στρατού στην πόλη, αναφέροντας ότι “είναι πολύ μεγάλο το πρόβλημα για την αστυνομία”.

“Κάλεσα τον πρωθυπουργό να κηρύξει κατάσταση έκτακτης ανάγκης στο Λοντ. Για να καλέσουμε τον IDF. Για να επιβάλει απαγόρευση κυκλοφορίας. Για να επαναφέρουμε την ησυχία.. Πρόκειται για ένα γιγαντιαίο περιστατικό — μια Ιντιφάντα Αράβων Ισραηλινών. Όλη η δουλειά που έχουμε κάνει εδώ και χρόνια [για τη συνύπαρξη] έχει καταστραφεί”.

“Όλο το Ισραήλ πρέπει να γνωρίζει, ότι πρόκειται για πλήρη απώλεια ελέγχου… Αυτό είναι αδιανόητο. Οι συναγωγές καίγονται. Εκατοντάδες αυτοκίνητα έχουν πυρποληθεί. Εκατοντάδες Άραβες κακοποιοί περιφέρονται στους δρόμους… Εμφύλιος πόλεμος ξέσπασε στο Λοντ… Η ορθόδοξη-εθνικιστική εβραική κοινότητα εδώ έχει όπλα. Τους εκλιπαρώ να γυρίσουν σπίτι, αλλά δικαιολογημένα θέλουν να προστατεύσουν τα σπίτια τους. Βόμβες βενζίνης ρίχνονται σε [εβραϊκά] σπίτια. Η κατάσταση είναι εμπρηστική”.

‎Ο πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου και ο υπουργός Άμυνας Μπένι Γκαντζ διέταξαν τάγματα του IDF στο Λοντ στο κεντρικό Ισραήλ, όπου σημειώθηκαν μαζικές ταραχές από Άραβες κατοίκους τις τελευταίες 24 ώρες.‎

‎Η κίνηση αυτη λαμβάνει χώρα σε απάντηση στην έκκληση του δήμαρχου του Λοντ.

https://www.youtube.com/watch?v=pWUx1Qfu5gk
Share