Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Ισραηλινά Αντίποινα στον Λίβανο: Ισχυρή απάντηση IDF σε νέα επίθεση της Χεζμπολάχ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Πλήγματα ακριβείας σε πολλές τοποθεσίες της Χεζμπολάχ στον Λίβανο πραγματοποίησε νωρίτερα σήμερα η Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία ως απάντηση σε επιθέσεις της οργάνωσης κατά του Ισραήλ. Αυτές οι τοποθεσίες περιλάμβαναν παρατηρητήρια, αποθήκες όπλων και διάφορες στρατιωτικές εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούσαν τα στελέχη της ομάδας.

Τα πλήγματα εκτελέστηκαν ως αντίποινα σε μια σειρά εχθρικών ενεργειών της Χεζμπολάχ, που περιελάμβαναν εκτόξευση ρουκετών και πυραύλων από τον Λίβανο σε διάφορες περιοχές κατά μήκος των βόρειων συνόρων του Ισραήλ. Ο IDF ανέφερε πως όλα τα βλήματα που εκτόξευσε η Χεζμπολάχ προσγειώθηκαν σε ανοιχτές περιοχές και ως εκ τούτου δεν σημειώθηκαν ζημιές και τραυματισμοί.

Ισραηλινά Αντίποινα στον Λίβανο: Ισχυρή απάντηση IDF σε νέα επίθεση της Χεζμπολάχ
By U.S. Embassy Tel Aviv – https://www.flickr.com/photos/usembassyta/11067036865/, CC BY-SA 2.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=36483631

Ακολουθεί η ανακοίνωση του IDF:

«Πριν από λίγο, μαχητικά αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας επιτέθηκαν σε σειρά στόχων της τρομοκρατικής οργάνωσης Χεζμπολάχ σε λιβανέζικο έδαφος.

Μεταξύ των στόχων που δέχθηκαν επίθεση, (ήταν) τρομοκρατικές υποδομές, θέσεις και στρατιωτικοί χώροι όπου αποθηκεύονταν όπλα και από τους οποίους δρούσαν οι τρομοκράτες της τρομοκρατικής οργάνωσης.

Επιπλέον, νωρίτερα σήμερα εντοπίστηκαν αρκετοί πύραυλοι που διέσχισαν το έδαφος του Λιβάνου προς διάφορες περιοχές στα βόρεια της χώρας και έπεσαν σε ανοιχτές περιοχές» αναφέρει η ανακοίνωση του IDF.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα