Ισραήλ για πυρηνικά Ιράν: Θα κάνουμε «ό,τι χρειάζεται»

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Ισραήλ είναι έτοιμο να κάνει «ό, τι χρειάζεται» για να ακυρώσει τις προσπάθειες του Ιράν να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ Γκάμπι Ασκενάζι σε δημοσιογράφους μετά από μια σύνοδο κορυφής για την περιφερειακή σταθερότητα στην Κύπρο.

Αυτή η δήλωση έρχεται καθώς το Ιράν ανακοίνωσε ότι πέτυχε τον στόχο εμπλουτισμού του ουρανίου στο 60%. Το Ιράν είχε ενημέρωσει, τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας για την πρόθεσή του να εμπλουτίσει το ουράνιο στο 60%.

Η Μικτή Επιτροπή του κοινόυ ολοκληρωμένου σχέδιου δράσης (JCPOA) συνεδρίασε στη Βιέννη, με την πρώτη να έχει ως αποτέλεσμα τη δημιουργία δύο ομάδων εργασίας σε επίπεδο εμπειρογνωμόνων για την αντιμετώπιση προκλήσεων που συνδέονται με την πυρηνική ενέργεια και την άρση των αμερικανικών κυρώσεων κατά του Ιράν.

Η ιρανική πυρηνική συμφωνία είχε δεσμεύσει το Ιράν οσον αφορά στο πόσο μπορεί να εμπλουτίσει το ουράνιο του στο πυρηνικό αντιδραστήρα του Natanz. Ωστόσο, αφού οι Ηνωμένες Πολιτείες εγκατέλειψαν τη συμφωνία και ξανα επέβαλαν τις κυρώσεις στο Ιράν, η χώρα άρχισε σταδιακά να χαλαρώνει την προσήλωσή της στους όρους της JCPOA.

Ο Ιρανός πρόεδρος Χασάν Ρουχάνι δήλωσε ότι η Ισλαμική Δημοκρατία είναι ικανή να εμπλουτίσει το ουράνιο έως και 90% εάν είναι απαραίτητο, αλλά θα χρησιμοποιούσε την πυρηνική ενέργεια μόνο για ειρηνικούς σκοπούς και όχι για να κατασκευάσει πυρηνικά όπλα.

Exit mobile version