Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Ισραήλ και Κύπρος θα διεξάγουν κοίνη στρατιωτική άσκηση «Blue Sun» τις επόμενες μέρες σύμφωνα με Ισραηλινά ΜΜΕ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Το Ισραήλ και η Κύπρος πρόκειται να πραγματοποιήσουν τις επόμενες μέρες κοινή στρατιωτική άσκηση στην Κύπρο, με τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) να ανακοινώνουν σύμφωνα με τους The Times of Israel, ότι η άσκηση θα περιλαμβάνει μαχητικά αεροσκάφη, ελικόπτερα, μεταγωγικά αεροσκάφη και χερσαίες δυνάμεις.

Η άσκηση, που ονομάστηκε «Blue Sun» (Μπλε ήλιος), θα προσομοιώσει «σύνθετα σενάρια» βαθιά στο εχθρικό έδαφος και θα περιλαμβάνει «ένα μεγάλο αριθμό» εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων.

Ισραήλ και Κύπρος θα διεξάγουν κοίνη στρατιωτική άσκηση «Blue Sun» τις επόμενες μέρες σύμφωνα με Ισραηλινά ΜΜΕ
Πηγή φωτογραφίας: ΓΕΕΦ

Σύμφωνα με τον IDF, η άσκηση αποτελεί μέρος μιας σειράς κοινών στρατιωτικών ασκήσεων μεταξύ του Ισραήλ και Κύπρου που έχουν πραγματοποιηθεί τα τελευταία χρόνια. Στόχος αυτών των ασκήσεων είναι η ενίσχυση της στρατηγικής συνεργασίας και των επιχειρησιακών δυνατοτήτων και των δύο χωρών.

Αυτή η άσκηση προγραμματίζεται εν μέσω αυξημένων εντάσεων στην περιοχή, καθώς τόσο το Ισραήλ όσο και η Κύπρος αντιμετωπίζουν προκλήσεις ασφαλείας από γειτονικές χώρες, με τις Τουρκικές εκλογές να αποτελούν σημαντική απειλή για τις επόμενες εβδομάδες.

Η κοινή αυτή άσκηση και η θετική κάλυψη της από τα Ισραηλινά Μέσα Ενημέρωσης είναι μόνο ένα παράδειγμα των στενών δεσμών μεταξύ Ισραήλ και Κύπρου, που έχουν ενισχυθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα