Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

Ισραήλ για EastMed: «Να δούμε τα δικά μας συμφέροντα»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στις πρόσφατες δηλώσεις της υφυπουργού Εξωτερικών των ΗΠΑ σχετικά με τον EastMed απάντησε ο Ισραηλινός πρέσβης στην Ελλάδα, Γιόσι Αμράνι, μιλώντας στο Οικονομικό Φόρουμ των Δελφών.

«Σέβομαι πολύ την υφυπουργό κ. Νούλαντ, αλλά οι χώρες της περιοχής είναι αυτές που πρέπει να λάβουν την απόφαση. Και οι χώρες της περιοχής συζητούν» τόνισε ο πρέσβης του Ισραήλ.

«Ας κοιτάξουμε τα δικά μας συμφέροντα, ας συνειδητοποιήσουμε ποια περιουσιακά στοιχεία έχουμε ως χώρες και ως περιοχή και ας προσπαθήσουμε να τα αξιοποιήσουμε προς ένα συγκεκριμένο πολιτικό, οικονομικό, στρατηγικό όφελος,» πρόσθεσε.

«Συζητούμε για τον EastMed για 12-13 χρόνια, ώσπου οι Αμερικανοί μας είπαν ότι δεν οδηγεί πουθενά. Δεν νομίζω ότι κανείς από εμάς εξεπλάγην, αλλά αν αυτό δεν αποτελεί έκπληξη, ας σκεφτούμε άλλες εναλλακτικές. Είναι ώρα να σημειώσουμε μια κάποια πρόοδο» είπε μεταξύ άλλων ο πρέσβης.

Διαβάστε ακόμα: Τι είπε ο Αναστασιάδης για EastMed και Τουρκία – NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα