«Χάσαμε ήδη την υπομονή μας» Ισραήλ και Χεζμπολάχ ανταλλάσσουν απειλές εν μέσω πυρών μεταξύ Ιράν και Ισραήλ

Από Nemesis HD
3 Λεπτά Ανάγνωσης
Ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη πάνω από την Βηρυτό. Φωτογραφία: IDF

Ο Υπουργός Άμυνας του Ισραήλ, Ισραέλ Κατς, απηύθυνε άμεση πολεμική προειδοποίηση προς τη Χεζμπολάχ, δηλώνοντας ότι το Ισραήλ «έχει χάσει την υπομονή του» με τις απειλές από την ιρανόφιλη οργάνωση.

«Ο Γενικός Γραμματέας της Χεζμπολάχ δεν μαθαίνει από τους προκατόχους του και απειλεί να δράσει κατά του Ισραήλ σύμφωνα με τις εντολές του Ιρανού δικτάτορα. Συνιστώ στον λιβανέζικο αντιπρόσωπο του Ιράν να είναι προσεκτικός και να κατανοήσει ότι το Ισραήλ έχει χάσει την υπομονή του με τρομοκράτες που το απειλούν. Αν υπάρξει τρομοκρατία – δεν θα υπάρξει Χεζμπολάχ» είπε ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας.

Οι δηλώσεις Κατς έρχονται καθώς η ένταση στην περιοχή αυξάνεται λόγω της συνεχιζόμενης σύγκρουσης μεταξύ Ιράν και Ισραήλ. Τα λόγια του ήρθαν καθώς ο ηγέτης της Χεζμπολάχ, Ναΐμ Κάσεμ, δήλωσε ότι η οργάνωση θα αντιδράσει αυτόνομα και αποφασιστικά απέναντι σε αυτό που αποκάλεσε επιθετικότητα.

«Η Χεζμπολάχ και η Ισλαμική Αντίσταση δεν είναι ουδέτερες ανάμεσα στα νόμιμα δικαιώματα και την ανεξαρτησία του Ιράν και στο ψεύδος της Αμερικής, την επιθετικότητά της, τον καρκινικό όγκο που λέγεται Ισραήλ και τις αλαζονικές δυνάμεις του. Στεκόμαστε δίπλα στο Ιράν απέναντι σε αυτήν την παγκόσμια αδικία, επειδή υπερασπιζόμαστε την ανεξαρτησία μας, την απελευθέρωση της γης μας και την ελευθερία των αποφάσεων και επιλογών μας»

- Advertisement -

Η δήλωση έρχεται μετά από προειδοποίηση του ειδικού απεσταλμένου των ΗΠΑ για τη Συρία, ο οποίος κάλεσε τη Χεζμπολά να μην εμπλακεί περαιτέρω στη σύγκρουση. Η Ουάσινγκτον παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις, φοβούμενη αποσταθεροποίηση του Λιβάνου.

Παράλληλα, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα αποφασίσει εντός δύο εβδομάδων αν θα στηρίξει τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές σε ιρανικές πυρηνικές εγκαταστάσεις, με την απόφαση να εξαρτάται από την πορεία των διπλωματικών επαφών ανάμεσα στην Τεχεράνη και την Ουάσινγκτον.

Η καθυστέρηση στη λήψη απόφασης φαίνεται να σχετίζεται και με το γεγονός ότι δεν έχουν ακόμη αναπτυχθεί πλήρως όλα τα στρατιωτικά μέσα που έχουν μετακινηθεί από τις Ηνωμένες Πολιτείες προς τη Μέση Ανατολή.

Κοινοποιήστε αυτό το Άρθρο
Η συντακτική ομάδα του NEMESISHD.GR