, ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Καμία κύρωση στην Τουρκια – Είμαστε φίλοι, NEMESIS HD

ΙΣΠΑΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ: Καμία κύρωση στην Τουρκια – Είμαστε φίλοι

Η διαμάχη στην Ανατολική Μεσόγειο «δεν μπορεί να δηλητηριάσει άλλες σχέσεις, πρέπει να εγκλωβιστεί» και διαπραγματεύτηκε διμερώς μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας, δήλωσε ο πρόσφατα διορισμένος Ισπανός πρέσβης στην Τουρκία.

“Η Ισπανία είναι ένας πολύ καλός φίλος και των δύο χωρών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Και κατανοούμε τις διαφορετικές θέσεις. Αλλά πιστεύουμε ότι το σημαντικό είναι να βρούμε μια λύση με διαπραγμάτευση”, δήλωσε ο Ισπανός πρέσβης στην Αγκυρα Javier Hergueta, μιλώντας αποκλειστικά στο Anadolu, μια μέρα μετά την παρουσίαση της επιστολής του στον Πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

“Η Ανατολική Μεσόγειος δεν μπορεί να δηλητηριάσει τις σχέσεις αλλων κρατων, ξέρετε, πρέπει να ειναι διμερες θεμα. Πρέπει, όπως λέει η κυβέρνησή σας, να διαπραγματευτεί διμερώς με την Ελλάδα. Και υποστηρίζουμε αυτές τις προσπάθειες”, πρόσθεσε.

Είπε, ότι η πρόταση του Ερντογάν, στην 75η Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, για περιφερειακή διάσκεψη για την αντιμετώπιση των διαφορών στη Μεσόγειο, με τη συμμετοχή όλων των παράκτιων κρατών, για την εξεύρεση λύσεων στα υπάρχοντα προβλήματα ήταν “πολύ καλή” και την άκουσαν στην Ισπανια «με μεγάλη προσοχή».

Share
Translate »