Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

Η ΙΣΠΑΝΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΣΤΗΝ «Ευρώ-Κορβέτα» ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΕΜΑΣ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η Ισπανία προσχώρησε επίσημα στο ευρωπαϊκό πρόγραμμα Patrol Corvette για το σχεδιασμό και την ανάπτυξη ενός πρωτοτύπου πλοίου 3.300 τόνων που είναι υπεύθυνο για μια σειρά από αποστολές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που εκτελούνται από πλοία περιπολίας ωκεανού και ελαφρές φρεγάτες.

Η Ισπανία ανακοίνωσε στις 8 Φεβρουαρίου ότι ενδιαφέρεται να συμμετάσχει στο πρόγραμμα EPC, το οποίο αποτελείται από τη Γαλλία, την Ιταλία και την Ελλάδα. Παρά το αυστηρό lockdown της πανδημίας COVID-19 και στις τέσσερις χώρες, το ισπανικό ναυπηγείο Navantia κατάφερε να προωθήσει την εφαρμογή του.

Η επίσημη επιβεβαίωση ήρθε στις 2 Απριλίου, σύμφωνα με επίσημες πηγές που ανέφερε το Infodefensa.com, ένα ισπανικό κατάστημα ΜΜΕ που καλύπτει θέματα άμυνας.

Ο στόχος του τετραεθνικού προγράμματος EPC είναι να αναπτύξει ένα σχέδιο που κάθε χώρα μπορεί να εξατομικεύσει ώστε να ικανοποιεί τις δικές του συγκεκριμένες απαιτήσεις.

Το έργο EPC εγκρίθηκε επίσημα στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας Μόνιμης Διαρθρωμένης Συνεργασίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις 12 Νοεμβρίου 2019.

Η PESCO είναι ένα πλαίσιο και διαδικασία για την εμβάθυνση της αμυντικής συνεργασίας μεταξύ των κρατών μελών της ΕΕ «που είναι ικανά και πρόθυμα να το πράξουν». Οι δεσμεύσεις που αναλαμβάνονται μέσω της PESCO είναι νομικά δεσμευτικές.

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα