ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΡΘΑΝ ΤΑ Μ1117: Στην Αθήνα η πρώτη παρτίδα των θωρακισμένων οχημάτων

Photo by Sgt. Jack J. Adamyk, U.S. Army National Guard

Στην Αθήνα έφτασαν σήμερα από τη Γερμανία τα πρώτα από τα M1117 που μας έχει παραχωρήσει ο αμερικανικός στρατός. Τα πρώτα 44 από τα αμερικανικά οχήματα κατέφθασαν σιδηροδρομικώς στο σταθμό του Ρουφ και σύμφωνα με πληροφορίες θα αποθηκευτούν σε στρατόπεδο της Αττικής.

Όπως σας είχαμε ενημερώσει στο NEMESISHD.GR, στις αρχές του μήνα, ελληνική αποστολή είχε μεταβεί στο Kaiserslautern της Γερμανίας, όπου εδρεύει η 21st Theater Sustainment Command για να εκπαιδευτεί στη χρήση των θωρακισμένων οχημάτων M1117 με στρατιώτες της 18ης Ταξιαρχίας Στρατιωτικής Αστυνομίας.

“Οι εταίροι μας από την Ελλάδα ήρθαν στο Kaiserslautern αυτή την εβδομάδα για να συμμετάσχουν σε εξοικείωση στρατιωτικού οχήματος του θωρακισμένου οχήματος M1117 με στρατιώτες της 18ης Ταξιαρχίας Στρατιωτικής Αστυνομίας, συμβάλλοντας στην ενίσχυση της ισχυρής συνεργασίας μεταξύ ελληνικών και αμερικανικών στρατευμάτων.” είχε ανακοίνωσει η 21st TSC.

Σημειώνεται, πως η Ελλάδα πριν από πολύ καιρό έιχε εκδηλώσει ενδιαφέρον για απόκτηση 1200 οχημάτων M1117 και οι ΗΠΑ είχαν δώσει έγκριση και μάλιστα για δωρεάν παραχώρηση από τον αμερικανικό στρατό.

NEMESISHD.GR – Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Exit mobile version