Ιράν κατά Ισραήλ: «Αποτρέψαμε το μεγαλύτερο σχέδιο δολιοφθοράς»

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Το υπουργείο Άμυνας του Ιράν ισχυρίζεται ότι απέτρεψε με επιτυχία «το μεγαλύτερο σχέδιο δολιοφθοράς» κατά της στρατιωτικής βιομηχανίας πυραύλων και αεροπορίας της χώρας. Κρατικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι η απόπειρα δολιοφθοράς ενορχηστρώθηκε από το Ισραήλ και τις υπηρεσίες πληροφοριών του, με στόχο την εισαγωγή ελαττωματικών εξαρτημάτων στην παραγωγή προηγμένων πυραύλων.

Ιράν κατά Ισραήλ: «Αποτρέψαμε το μεγαλύτερο σχέδιο δολιοφθοράς»
By Hossein Velayati – http://www.ypa.ir/2013-01-23-13-24-55/item/487-رزمايش-موشكي-پيامبر-اعظم(ص)-7.html, CC BY 4.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=46859563

Οι ιρανικές αρχές πιστεύουν ότι αυτά τα ελαττωματικά εξαρτήματα σχεδιάστηκαν για να εκραγούν, ώστε να καταστρέψουν και τους ίδιους τους πυραύλους πριν χρησιμοποιηθούν και τις εγκαταστάσεις της αμυντικής βιομηχανίας. Σύμφωνα με αξιωματούχο του ιρανικού υπουργείου Άμυνας, ένα δίκτυο πρακτόρων με δεσμούς με τη Μοσάντ, είχε στόχο να διεισδύσει στην αμυντική βιομηχανία του Ιράν και να θέσει σε κίνδυνο το πυραυλικό του πρόγραμμα.

Ο αξιωματούχος ισχυρίζεται ότι οι πράκτορες σκόπευαν να εισαγάγουν «συνδέσμους» γεμάτους εκρηκτικά στη διαδικασία παραγωγής πυραύλων. Οι εκρηκτικοί μηχανισμοί φέρεται να είχαν προγραμματιστεί να εκραγούν σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή.

Ιράν κατά Ισραήλ: «Αποτρέψαμε το μεγαλύτερο σχέδιο δολιοφθοράς»
By M-ATF, from military.ir and iranmilitaryforum.net – http://gallery.military.ir/albums/userpics/10187/Persian-Gulf-missile.jpg, CC BY-SA 3.0, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=21541242

Οι κατηγορίες εναντίον του Ισραήλ έρχονται εν μέσω μακροχρόνιων εντάσεων μεταξύ των δύο εθνών, τα οποία έχουν εμπλακεί σε μια σειρά από μυστικές επιχειρήσεις που στοχεύουν το ένα τα συμφέροντα του άλλου. Ο Ιρανός αξιωματούχος ισχυρίζεται ότι το σχέδιο δολιοφθοράς παρακολουθούνταν στενά από την έναρξή του και τελικά ματαιώθηκε με τη σύλληψη των σαμποτέρ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το πυραυλικό πρόγραμμα του Ιράν έχει απασχολήσει διάφορες χώρες, συμπεριλαμβανομένων των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ισραήλ, λόγω των δυνατοτήτων του να αποσταθεροποιήσει την περιοχή. Η ιρανική κυβέρνηση, από την άλλη πλευρά, υποστηρίζει ότι το πυραυλικό της πρόγραμμα έχει αποκλειστικά αμυντικό χαρακτήρα και αποσκοπεί στη διασφάλιση της εθνικής της ασφάλειας.

Πείτε μας τη γνώμη σας στα σχόλια!

Πρόσφατα

Τελική Αξιολόγηση για τα Rafale: «Υψηλό επίπεδο επαγγελματισμού και ετοιμότητας»

Την τελίκη επιχειρησιακή αξιολόγηση των νεοαποκτηθέντων μαχητικών αεροσκαφών Rafale...

«Αυτοκρατορία του ψεύδους»: Ρώσος ΥΠΕΞ για Δύση και «νέα τάξη πραγμάτων»

Στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, ο Ρώσος υπουργός...

Ουκρανός Στρατηγός: «Σπάσαμε τις αμυντικές γραμμές των Ρώσων στο Βερμπόβε»

Οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σύμφωνα με Ουκρανό στρατηγό και...

ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ

NSM (Naval Strike Missile): Ο διάδοχος των Harpoon

Το σημερινό άρθρο της στήλης μας «Ναυτική Κυριακή» θα...

Ο Κυβερνοπόλεμος ως νέα απειλή στο σύγχρονο περιβάλλον μάχης

Ο Κυβερνοπόλεμος και η κυβερνοασφάλεια είναι δύο όροι τόσο πολύτιμοι...