ΙΡΑΚ | Επίθεση με ρουκέτες σε Τουρκικές δυνάμεις

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τουρκικές δυνάμεις στην περιοχή Nineveh του Ιράκ έγιναν στόχος μπαράζ ρουκετών αργά το βράδυ του Σαββάτου, σύμφωνα με τη Γενική Διεύθυνση Αντιτρομοκρατίας του Κουρδιστάν η οποία αναφέρει επίσης ότι δεν υπήρξαν καταγεγραμμένες απώλειες.

Τρεις ρουκέτες εκτοξεύτηκαν προς τη στρατιωτική βάση Ζιλκάν και ο τουρκικός στρατός απάντησε στην επίθεση.

Σύμφωνα με τοπικές πηγές δεν υπήρξε κανένας διαπιστωμένος νεκρός ή υλικές ζημιές.

Στη βάση Zilkan που βρίσκεται 10 χιλιόμετρα από την πόλη Bashiqa στο Ιράκ, είναι εγκατεστημένο τουρκικό στρατιωτικό προσωπικό. Η τουρκική κυβέρνηση δεν έχει κάνει ως τώρα καμία δήλωση σε σχέση με την επίθεση.

Η τουρκική βάση έχει ξαναγίνει αντικείμενο πολλαπλών επιθέσεων με πυραύλους.

Στις 27 Δεκεμβρίου, δύο ρουκέτες είχαν εκτοξευτεί πάλι προς τη βάση Ζιλκάν και τις τουρκικές δυνάμεις, σύμφωνα με τοπικές πηγές.

Το Ιράκ έχει ζητήσει επανειλημμένα από την Τουρκία να αποσύρει τον στρατό της από τα ιρακινά εδάφη αλλά το τουρκικό κράτος αγνοεί πεισματικά τις εκκλήσεις του. Η Τουρκία έχει εισβάλει παράνομα στο Ιρακινό Κουρδιστάν όπου διεξάγει στρατιωτικές επιχειρήσεις εναντίον του PKK.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version