Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ: «Προκλητικές οι παραβιάσεις του Ελληνικού ΕΕΧ»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μιλώντας στην ανταποκρίτρια της ΕΡΤ στην Ουάσινγκτον, Λένα Αργύρη, η Υφυπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Βικτώρια Νούλαντ χαρακτήρισε προκλητικές τις τουρκικές παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Η κ Νούλαντ προανήγγειλε την συμμετοχή του Αμερικανού ΥΠΕΞ Άντονι Μπλίνκεν στο τριμερές σχήμα συνεργασίας Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ το οποίο στηρίζουν πολύ οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Σε ερώτηση για την επιμονή των ΗΠΑ για τη μη βιωσιμότητα του αγωγού φυσικού αερίου EastMed η υφυπουργός ξεκαθάρισε ότι οι ΗΠΑ απλώς εκφράζουν τον προβληματισμό τους λόγω των άμεσων ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης, δεν επιμένουν σε τίποτα και η τελική απόφαση είναι των χωρών της περιοχής.

Επιπλέον, η κ. Νούλαντ επεσήμανε ότι οι ΗΠΑ προσπαθούν να ενθαρρύνουν τις διαπραγματεύσεις για μια διζωνική δικοινοτική ομοσπονδία και ότι κατέστησε σαφές στον Ερσίν Τατάρ ότι δεν στηρίζουν τη λύση δύο κρατών για την Κύπρο.

Όσο για τα F-16 που έχει ζητήσει η Τουρκία σχολίασε ότι οι συνομιλίες για μια πιθανή πώληση δεν έχουν ολοκληρωθεί.

Διαβάστε ακόμα: ΕΚΤΑΚΤΟ: Βυθίστηκε το Moskva – NEMESIS HD

Πηγή: www.ertnews.gr

Τελευταίες εξελίξεις

Μακελειό για Χεζμπολάχ και Συρία μετά από βομβαρδισμούς του Ισραήλ

Χαλέπι, Συρία - Σε μακελειό εξελίχθηκαν οι αεροπορικές επιδρομές...

Διαβάστε ακόμα