Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΗΠΑ – ΤΑΛΙΜΠΑΝ: ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΜΑΚΡΟΧΡΟΝΙΑ ΣΥΓΚΡΟΥΣΗ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Οι διαπραγματευτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες και τους Ταλιμπάν συναντώνται στη Ντόχα του Κατάρ για να υπογράψουν συμφωνία που προβλέπει το χρονοδιάγραμμα των ΗΠΑ για να αποσύρουν μερικά από τα 13.000 στρατεύματά τους.

Οι Ταλιμπάν, με τη σειρά τους, αναμένεται να διακόψουν τους δεσμούς με όλες τις εξτρεμιστικές ομάδες και να αποτρέψουν την περιοχή του Αφγανιστάν να γίνει καταφύγιο για τους μαχητές αυτούς.

Οι Ταλιμπάν έχουν δώσει εντολή στους μαχητές του να αποφύγουν τις επιθέσεις κατά την παραμονή της υπογραφής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφερε το Reuters εκπρόσωπος των Ταλιμπάν, Zabililah Mujahid.

“Το σημαντικότερο είναι ότι ελπίζουμε οι ΗΠΑ να παραμείνουν αφοσιωμένες στις υποσχέσεις τους κατά τη διάρκεια των διαπραγματεύσεων”, δήλωσε ο Mujahid.

Ο υπουργός Εξωτερικών του Πακιστάν Shah Mahmood Qureshi, με τη σειρά του, δήλωσε ότι το Ισλαμαμπάντ αναμένει μια «υπεύθυνη απόσυρση» στρατιωτικού προσωπικού των ΗΠΑ από το Αφγανιστάν.

“Ας ελπίσουμε ότι θα θέσει την βάση για ειρήνη και σταθερότητα στο Αφγανιστάν”, πρόσθεσε.

«Η σημερινή υπογραφή της« Συμφωνίας των ΗΠΑ-Ταλιμπάν για την Ειρήνη στο Αφγανιστάν »

είναι το πρώτο βήμα για τη λήξη των 40 χρόνων διαδοχικού πολέμου στο Αφγανιστάν – και η έναρξη της εναρμόνισης και η αποκατάσταση της ανθρώπινης αξιοπρέπειας σε όλους τους Αφγανούς», δήλωσε η AIHRC.

Η αναμενόμενη ειρηνευτική συμφωνία ΗΠΑ-Ταλιμπάν αναμένεται να υπογραφεί αργότερα την ημέρα στη Ντόχα μετά από μια εβδομάδα ματαιοδοξία που ισχύει σήμερα στο Αφγανιστάν.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα