Ινδικό εξοπλιστικό πρόγραμμα ΜΑΜΟΥΘ: Αγοράζει 30 UAV MQ-9B Predator από τις ΗΠΑ

Ινδικό εξοπλιστικό πρόγραμμα ΜΑΜΟΥΘ: Αγοράζει 30 UAV MQ-9B Predator από τις ΗΠΑ

Η Ινδία σχεδιάζει να αγοράσει 30 οπλισμένα UAV από τις ΗΠΑ για να ενισχύσει τη θαλάσσια και χερσαία άμυνά της καθώς οι εντάσεις συνεχίζονται με τους γείτονες Κίνα και Πακιστάν, σύμφωνα με Ινδούς & Αμερικανούς αξιωματούχους.

Η Ινδία αναδύεται ως στρατηγικός αμυντικός εταίρος για τις ΗΠΑ, ιδίως για την αντιμετώπιση της κινεζικής επιρροής στον Ινδικό Ωκεανό.

Η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Narendra Modi βρίσκεται στη μέση ενός στρατιωτικού εξοπλιστικού προγράμματος διάρκειας 10 ετών για τον εκσυχρονισμό του Ινδικού στρατού με προυπολογισμό περίπου 250 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Η Ινδία θα εγκρίνει τον επόμενο μήνα την αγορά 30 αεροσκάφών MQ-9B Predator που κατασκευάζονται από την General Atomics με έδρα το Σαν Ντιέγκο με κόστος 3 δις δολλαρίων.

Η συμφωνία θα προσθέσει σημαντικές ένοπλες δυνατότητες στην Ινδία, καθώς τα αεροσκάφη που διαθέτει τώρα μπορούν να χρησιμοποιηθούν μόνο για επιτήρηση και αναγνώριση.

«Οι σχέσεις ΗΠΑ-Ινδίας στις μέρες μας είναι αποτέλεσμα αφοσιωμένων προσπαθειών δεκαετιών και από τις δύο χώρες», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της General Atomics.

«Το γεγονός ότι η αμυντική συνεργασία παραμένει υψηλή στον κατάλογο των προτεραιοτήτων μας για τις διμερείς σχέσεις, αποτελεί ένδειξη των στόχων μας για την αμοιβαία ασφάλεια».

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Όστιν αναμένεται να επισκεφθεί την Ινδία αυτόν τον μήνα, σύμφωνα με Ινδικά ΜΜΕ.

Το MQ-9B drone μπορεί να πετάξει για περίπου 48 ώρες δίνοντας στο Ινδικό Πολεμικό Ναυτικό τη δυνατότητα να παρακολουθεί στενά τα κινεζικά πολεμικά πλοία στο νότιο Ινδικό Ωκεανό.

Μια ακόμα σημαντική χρήση του για την Ινδιά ειναι η επιτήρηση των συνόρων στο Κασμίρ & Τζαμού οπου τώρα θα μπορεί μεσω drone να επέμβει άμεσα προς καταστροφή Πακιστανικών θέσεων.

Share

Written by:

2,923 Posts

View All Posts
Follow Me :
Translate »