Δευτέρα, 15 Απριλίου, 2024

"ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ Η ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΑΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ" – ΤΡΑΜΠ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ κατακεραύνωσε την παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού των F-35 και την «ηλιθιότητα» της δραστηριοποίησης στο εξωτερικό, αναφέροντας την Τουρκία ως παράδειγμα.

“Θα μπορούσα να σας πω εκατοντάδες ιστορίες ηλιθιότητας που έχω δει. Για παράδειγμα, φτιάχνουμε ένα μαχητικό τζετ. Είναι ένα συγκεκριμένο μαχητικό αεροσκάφος, δεν θα σας πω ποιο, αλλά συμβαίνει να είναι το F-35”, δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια εμφάνισης στο Fox news την Πέμπτη.

“Κοιτάξτε, φτιάχνουμε τα F-35 – πολύ σημαντικά, τα καλύτερα τζετ στον κόσμο – όπου το κύριο μέρος του τζετ κατασκευάζεται στην Τουρκία και στη συνέχεια αποστέλλεται εδώ”, είπε ο Τραμπ.

Δήλωσε ότι η Τουρκία θα μπορούσε να αρνηθεί να δώσει στις Ηνωμένες Πολιτείες κρίσιμα εξαρτήματα των F-35 εάν η σχέση των δύο χωρών καταρρεύσει.

“Το πρόβλημα είναι ότι εάν έχουμε πρόβλημα με μια χώρα, δεν μπορούμε να φτιάξουμε το τζετ. Παίρνουμε ανταλλακτικά από παντού. Είναι τόσο τρελό. Πρέπει να κάνουμε τα πάντα στις Ηνωμένες Πολιτείες”, δήλωσε ο Τραμπ.

Υπήρχαν εννέα χώρες εταίροι στο πρόγραμμα για τη δημιουργία του F-35 Joint Strike Fighter της Lockheed Martin: Αυστραλία, Βρετανία, Καναδάς, Δανία, Ιταλία, Ολλανδία, Νορβηγία, Τουρκία και Ηνωμένες Πολιτείες.

Ωστόσο, οι Ηνωμένες Πολιτείες έδιωξαν την Τουρκία από το πρόγραμμα πέρυσι αφού η χώρα αγόρασε το ρωσικό σύστημα αεράμυνας, S-400. Το Πεντάγωνο πρόκειται να σταματήσει να αναθέτει συμβάσεις F-35 σε τουρκικές εταιρείες φέτος.

Τελευταίες εξελίξεις

Σφοδροί βομβαρδισμοί του Ισραήλ κατά της Χεζμπολάχ στον Λίβανο

Εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ βομβάρδισαν τις τελευταίες ώρες οι ένοπλες...

Διαβάστε ακόμα