Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου, 2025
15.7 C
Athens

ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΟΝ ΕΒΡΟ

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τακτικές ηλεκτρονικού πολέμου εφάρμοσε την Τετάρτη στη Τουρκία στον Έβρο. Οι υπηρεσίες της γειτονικής χώρας επιχείρησαν και προσωρινά κατάφεραν να νεκρώσουν τις επικοινωνίες των Ελλήνων αστυνομικών, που περιπολούν κατά μήκος της συνοριακής γραμμής. Για να επιτευχθεί ο στόχος τους, έθεσαν εκτός λειτουργίας τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας που βρίσκονται εγκατεστημένες στο σημείο.

Κυβερνητικός αξιωματούχος, υπό τον όρο της ανωνυμίας, εξήγησε ότι οι αστυνομικοί που εκτελούν υπηρεσία στην περιοχή είναι εφοδιασμένοι με απαρχαιωμένους, αναλογικούς ασυρμάτους που δεν εξασφαλίζουν ούτε το ελάχιστο επίπεδο ασφάλειας στην επικοινωνία.

Για να ξεπεράσουν αυτό το εμπόδιο, ελλείψει σύγχρονων ψηφιακών ασυρμάτων, οι αστυνομικοί στο πεδίο επικοινωνούν μέσω εφαρμογών στα κινητά τους τηλέφωνα, κάτι που φαίνεται να γνωρίζουν τα στελέχη των τουρκικών υπηρεσιών.

Την Τετάρτη λοιπόν, «βομβαρδίζοντας» με σήματα τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας, τακτική που εφαρμόζεται κατά κόρον σε περιπτώσεις ηλεκτρονικού πολέμου, έθεσαν εκτός λειτουργίας το δίκτυο, νεκρώνοντας τα κινητά τηλέφωνα που λειτουργούσαν στο σημείο και αφήνοντας τους αστυνομικούς χωρίς ασφαλείς επικοινωνίες.

Για το θέμα ενημερώθηκε η ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη καθώς και η ΕΥΠ. Αναμένεται να αναζητηθούν τρόποι αντιμετώπισης του προβλήματος ειδικά σε περίπτωση που παρόμοιες «επιθέσεις» επαναληφθούν.

Κατά τα λοιπά, μετά τα έκτακτα μέτρα στην Τουρκία για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού, περιλαμβανομένου του κλεισίματος των χερσαίων συνοριακών διαβάσεων στον Εβρο, κατεγράφη μείωση της τουρκικής δραστηριότητας σε ξηρά και θάλασσα, με εξαίρεση το επαναλαμβανόμενο μοτίβο των παραβιάσεων (38) του Εθνικού Εναέριου Χώρου. Παρά τις ανακοινώσεις, η εικόνα που φτάνει στην Αθήνα δεν είναι πολύ διαφορετική από εκείνη των προηγούμενων ημερών.

Οι εικόνες που έχουν ληφθεί από την πτήση UAV του Στρατού Ξηράς, δείχνουν ότι παραμένουν τα αυτοσχέδια στρατόπεδα που είχαν στηθεί τις προηγούμενες τρεις εβδομάδες, προκειμένου να μείνουν εκεί μετανάστες και πρόσφυγες που είχαν κατευθυνθεί στα ελληνοτουρκικά σύνορα.

Στην περιοχή παραμένουν και οι δυνάμεις της τουρκικής αστυνομίας, οι οποίες είχαν αναλάβει ρόλο κάλυψης των μεταναστών που προσπαθούσαν να περάσουν στην Ελλάδα, παρά το γεγονός ότι από τα μεσάνυχτα της 18ης Μαρτίου οι συνοριακές διαβάσεις παραμένουν κλειστές.

Αυτό, βεβαίως, δεν εμποδίζει τους συγκεντρωμένους από το να προσπαθήσουν να εισέλθουν παράνομα από το υπόλοιπο ποτάμι, κάτι που κρατάει τις ελληνικές δυνάμεις και τα στελέχη του Frontex σε επιφυλακή.

Πηγή: Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Πρόσφατες εξελίξεις

Επιμένουν οι Σκοπιανοί για «άλυτο Μακεδονικό ζήτημα» – Απάντηση ΥΠΕΞ

Για «άλυτο Μακεδονικό ζήτημα» έκανε λόγο ο Πρωθυπουργός των...

Μεγάλα τα προβλήματα της Ρωσίας στην εκκένωση από την Συρία: Τι ξέρουμε ως τώρα

Μετά την ανατροπή του υποστηριζόμενου από τη Ρωσία προέδρου...

Το Ισραήλ εκδικείται την Ρωσία: Όπλα από Συρία και Χεζμπολάχ θα φτάσουν πιθανότατα στην Ουκρανία

Η Υφυπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, Σάρεν Χασκέλ (Sharren Haskel),...

Διαβάστε επίσης

Merkava: Η ιστορία και οι δυνατότητες των αρμάτων μάχης του Ισραήλ

Το Merkava, που σημαίνει στα εβραικά "άρμα", αποτελεί το εγχώριας ανάπτυξης Ισραηλινό κύριο άρμα μάχης (MBT) που αναπτύχθηκε και χρησιμοποιείται από τις Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF).

Rafael TopLite EOS: Το «μάτι» των Spike NLOS και ιδέες για την περαιτέρω αξιοποίηση

Έχουμε κάνει εκτενή αναφορά στις δυνατότητες κρούσης του συστήματος...

Αιφνιδιάζοντας μια εχθρική ένοπλη δύναμη και σύγχρονες πολεμικές τακτικές

Μία από τις πιο σημαντικές πτυχές του πολέμου είναι...

LPD κλάσης Albion: Ποια είναι τα αποβατικά που αποσύρει το Βρετανικό Ναυτικό

Εν μέσω των περικοπών που γίνονται στο Βρετανικό Ναυτικό...

Aermacchi M-346: Tο μελλοντικό εκπαιδευτικό αεροσκάφος της Ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας

Το σημερινό άρθρο της στήλης μας «Αεροπορική Τρίτη» θα...

Ελληνικά F-16 οπλισμένα με AGM-88E AARGM: Ερωτηματικά σχετικά με την πιστοποίηση και θετικά νέα

Η Πολεμική Αεροπορία (ΠΑ-HAF) έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της...

Περισσότερες Εξελίξεις