Ηγετικό μέλος της Αλ Κάιντα συνελήφθη στις Η.Π.Α.

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ένας άνδρας κατηγορούμενος για τη δολοφονία δύο αστυνομικών ενώ ενεργούσε ως ηγέτης μιας ομάδας της Αλ Κάιντα στην ιρακινή πόλη Φαλούτζα συνελήφθη στο Φοίνιξ της Αριζόνα.

Ο Αli Yousif Ahmed Al-Nouri, 42 ετών, αναζητείται στο Ιράκ με την κατηγορία της προμελετημένης δολοφονίας των Ιρακινών αστυνομικών το 2006, σύμφωνα με δήλωση του Γραφείου Εισαγγελέων των ΗΠΑ της Αριζόνα.

Ένας ιρακινός δικαστής εξέδωσε ένταλμα σύλληψης για τον Al-Nouri και η κυβέρνηση εκεί εξέδωσε αίτημα έκδοσης στο αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, σύμφωνα με τη δήλωση.

Το υπουργείο Δικαιοσύνης ζήτησε ένταλμα σύλληψης για τον Al-Nouri και τέθηκε υπό κράτηση την Πέμπτη στο Φοίνιξ.

Εμφανίστηκε ενώπιον ομοσπονδιακού δικαστή στο Φοίνιξ την Παρασκευή σε σχέση με τη διαδικασία έκδοσης του στο Ιράκ, σύμφωνα με τη δήλωση.

Σύμφωνα με την ιρακινή κυβέρνηση, ο al-Nouri ήταν ηγέτης μιας ομάδας της Αλ Κάιντα στη Φαλούτζα που σχεδίαζε επιχειρήσεις που στόχευαν την ιρακινή αστυνομία.

Η δήλωση σημείωσε ότι οι λεπτομέρειες της καταγγελίας στο Ιράκ ήταν ισχυρισμοί που δεν είχαν ακόμη αποδειχθεί στο δικαστήριο.

Η έκδοση του Al-Nouri θα πρέπει να πιστοποιηθεί από το δικαστήριο των ΗΠΑ και ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών θα αποφασίσει εάν θα τον παραδώσει στο Ιράκ, σύμφωνα με τη δήλωση.

Η δήλωση δεν παρείχε πληροφορίες για το πότε ο Al-Nouri εισήλθε στις Ηνωμένες Πολιτείες ή πόσο καιρό ζούσε στο Φοίνιξ.

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version