ΗΑΕ και Νότια Κορέα, έκλεισαν “deal” για προμήθεια συστημάτων αεράμυνας M-SAM

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ανακοίνωσαν μια σημαντική στρατιωτική συμφωνία με τη Νότια Κορέα, μέσω της οποίας ανέφεραν ότι επιδιώκουν να ενισχύσουν τις αμυντικές δυνατοτητές του τους μέσα με την απόκτηση συστημάτων αεράμυνας M-SAM.

Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΑΕ ανακοίνωσε σε ανάρτησή του στο Twitter την επίσημη πρόθεσή του να αγοράσει το συγκεκριμένο σύστημα αεράμυνας της Νότιας Κορέας.

Συγκεκριμένα τα ΗΑΕ ανακοίνωσαν:

“Το Υπουργείο Άμυνας των ΗΑΕ σκοπεύει να αποκτήσει το Κορεατικό Σύστημα Αεράμυνας (M-SAM), το οποίο θα αποτελέσει ποιοτική προσθήκη στις δυνατότητες της εθνικής αεράμυνας, με την αξία της συμφωνίας να φτάνει περίπου τα 3,5 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ (που ισοδυναμεί με περίπου 12,9 δισεκατομμύρια ντιρχάμ).” καταλήγει η δήλωση του ΥΠΑΜ των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το M-SAM αναπτύχθηκε στη Ρωσία από το Γραφείο Σχεδιασμού Almaz με τη βοήθεια των Samsung Thales, LIG Nex1 και Doosan DST, η κατασκευή και αρκετές βελτιώσεις έγιναν στη Νότια Κορέα η οποία το χαρακτηρίζει ως εγχώριο οπλικό σύστημα.

Σκοπός της ανάπτυξης του M-SAM είναι να αντικαταστήσει τα συστήματα MIM-23 Hawk και μπορεί να αναχαιτίσει εχθρικούς αεροπορικούς στόχους με εμβέλεια περίπου 40 χιλιομέτρων.

NEMESISHD.GR Με πληροφορίες απο GEOPOLITIKI

Τελευταίες εξελίξεις

Exit mobile version