Κυριακή, 16 Ιουνίου, 2024

Η Ρωσία αναφέρει απόκρουση αντεπιθέσεων και επιθέσεις κατά των Ουκρανικών δυνάμεων – Ανακοίνωση Ρωσικού ΥΠΑΜ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Πόλεμος Ρωσία-Ουκρανία — Το ρωσικό υπουργείο Άμυνας (ΥΠΑΜ) ανακοίνωσε τις πρόσφατες εξελίξεις από τον πόλεμο στην Ουκρανία, αναφέροντας την δική του εκδοχή για τις προόδους του και την απόκρουση αρκετών αντεπιθέσεων από τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις σε διάφορες περιοχές το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Ακολουθεί η ενημέρωση του Ρωσικού Υπουργείου Άμυνας:

Στην περιοχή του Χαρκόβου, μονάδες της βόρειας στρατιάς του ρωσικού στρατού διαπέρασαν την ουκρανική άμυνα της 3ης Ταξιαρχίας αρμάτων μάχης και της 57ης Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων κοντά στους οικισμούς Βολτσάνσκιγιε Χούτορ, Μπέλι Κολοντιέζ και Πετροπάβλοφκα. Επιπλέον, οι ρωσικές δυνάμεις απέκρουσαν τρεις ουκρανικές αντεπιθέσεις στις περιοχές Βοβτσάνσκ και Λίπτσι με τις ουκρανικές απώλειες να ανέρχονται σε 255 στρατιώτες και 7 οχήματα.

Το ρωσικό ΥΠΑΜ αναφέρει ότι καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, οι ρωσικές δυνάμεις διεξήγαγαν επιτυχείς επιχειρήσεις αντιπυροβολικού, καταστρέφοντας διάφορα ουκρανικά συστήματα πυροβολικού. Ανάμεσα στον εξοπλισμό που καταστράφηκε ήταν ένα MLRS Grad των 122 χλστ., ένα αυτοκινούμενο πυροβόλο Akatsiya 152 χλστ., ένα M777 των 155 χλστ. και ένα M119 των 105 χλστ. Αναφέρεται πως καταστράφηκαν επίσης ένα αντιαρματικό πυροβόλο MT-12 Rapira των 100 χλστ. και ραντάρ αντιπυροβολικού AN/TPQ-50.

Η Ρωσία αναφέρει απόκρουση αντεπιθέσεων και επιθέσεις κατά των Ουκρανικών δυνάμεων - Ανακοίνωση Ρωσικού ΥΠΑΜ
Photo by mil.ru

Στο Ντονέτσκ και το Λουχάνσκ, η δυτική Ρωσική στρατιά φέρεται να βελτίωσε τις θέσεις της κατά μήκος της πρώτης γραμμής. Οι ρωσικές δυνάμεις λένε ότι υπερίσχυσαν της 66ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας και της 106ης Ταξιαρχίας Εθνοφρουράς της Ουκρανίας κοντά στην Μακίιφκα και την Ιβάνοφκα. Στην Χριχόριφκα, η αντεπίθεση των ουκρανικών δυνάμεων αποκρούστηκε, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 130 στρατιώτες και να καταστραφούν δύο οχήματα.

Η νότια Ρωσική στρατιά αναφέρει πως κατέλαβε την Κλιστσίιφκα και νίκησε την 33η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία, την 79η Αερομεταφερόμενη και 116η Ταξιαρχία Εθνοφρουράς της Ουκρανίας σε Χριχόριφκα, Χόστρε και Κονσταντίνιφκα, προκαλώντας μεγάλες απώλειες στις ουκρανικές δυνάμεις, μεταξύ των οποίων 365 στρατιώτες.

Σε άλλα μέτωπα, η κεντρική Ρωσική στρατιά αναφέρει ότι απέκρουσε επτά αντεπιθέσεις και βελτίωσε τις θέσεις της κατά μήκος της πρώτης γραμμής, επικρατώντας της 24ης, 100ης μηχανοποιημένης, 68ης Jaeger και 71ης ταξιαρχίας πεζικού της Ουκρανίας κοντά στη Σεμένιφκα, το Σοκάλ, στον οικισμό Νιου-Γιόρκ και στην Καρλίφκα. Οι απώλειες της Ουκρανίας σε αυτές τις περιοχές αναφέρεται πως έφτασαν τους 420 στρατιώτες, τρία τεθωρακισμένα οχήματα μάχης και διάφορα πυροβόλα.

Η ανατολική στρατιά επίσης βελτίωσε τις θέσεις της, νικώντας την 58η Μηχανοκίνητη Ταξιαρχία Πεζικού και την 128η Ταξιαρχία Εθνοφρουράς της Ουκρανίας κοντά στην Πρετσίστιβκα, τη Βέλικα Νοβοσίλκα και τη Νεσκούτσνε. Επίσης, μια αντεπίθεση της 72ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας κοντά στη Βολοντιμίριφκα αποκρούστηκε από τον ρωσικό στρατό, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους περίπου 125 Ουκρανοί στρατιώτες και να καταστραφούν πολλά οχήματα και μονάδες πυροβολικού.

Η ομάδα «Δνείπερος» επίτέθηκε στην 35η Ταξιαρχία Πεζοναυτών, την 65η Μηχανοποιημένη Ταξιαρχία και την 126η Ταξιαρχία Εθνοφρουράς της Ουκρανίας στη Νοβοαντρίιφκα, την Ιβάνιφκα και την Τιαχίνκα. Σε αυτές τις περιοχές οι απώλειες της Ουκρανίας ήταν 35 στρατιώτες και πολλά πυροβόλα και οχήματα.

Η πολεμική αεροπορία, τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, οι πυραυλικές δυνάμεις και το πυροβολικό των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων κατέστρεψαν δύο ουκρανικές αποθήκες πυρομαχικών και στόχευσαν σημεία συγκέντρωσης προσωπικού και εξοπλισμού των ουκρανικών δυνάμεων σε 102 περιοχές. Τα ρωσικά συστήματα αεράμυνας κατέρριψαν 34 μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, δύο κατευθυνόμενες βόμβες Hammer γαλλικής κατασκευής και μία ρουκέτα που εκτοξεύθηκε από σύστημα HIMARS.

Σύμφωνα με το ρωσικό υπουργείο Άμυνας, από την έναρξη του πολέμου έχουν καταστραφεί 601 ουκρανικά αεροσκάφη, 274 ελικόπτερα, πάνω από 24.498 μη επανδρωμένα αεροσκάφη, 523 αντιαεροπορικά συστήματα, 16.121 άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα μάχης, 1.307 συστήματα πολλαπλής εκτόξευσης πυραύλων, 9.740 πυροβόλα και 21.915 μονάδες ειδικών στρατιωτικών οχημάτων. Η αναφορά δεν περιλαμβάνει συνολικό αριθμό απωλειών για τις Ουκρανικές δυνάμεις.

Διαβάστε εδώ την αντίστοιχη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα