Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Η πρώτη κυρία της Ουκρανίας Ολένα Ζελένσκα προειδοποιεί για την εξασθένηση της διεθνούς βοήθειας: «Θα μας αφήσουν να πεθάνουμε»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σε μια αυστηρή προειδοποίηση, η Ολένα Ζελένσκα (Olena Zelenska), η πρώτη κυρία της Ουκρανίας, τόνισε την κρίσιμη ανάγκη για διαρκή δυτική οικονομική βοήθεια στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας τις σοβαρές συνέπειες που θα έχει στον πόλεμο με την Ρωσία εάν αυτή η υποστήριξη εξασθενίσει.

Κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης με τη Laura Kuenssberg την Κυριακή για το BBC, η Ολένα εξέφρασε τις βαθιές ανησυχίες της μια μέρα μετά την παρεμπόδιση ενός σημαντικού πακέτου βοήθειας για την Ουκρανία από τους Ρεπουμπλικάνους της Γερουσίας των ΗΠΑ. Αυτό το νομοσχέδιο, ήταν ζωτικής σημασίας για την στήριξη των ενόπλων δυνάμεων αλλά και της οικονομίας της Ουκρανίας καθώς σχεδιαζόταν να περιλαμβάνει περισσότερα από 60 δισεκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια.

Τα σχόλιά της ήρθαν στον απόηχο μιας πρόσφατης ρωσικής πυραυλικής επίθεσης, υπογραμμίζοντας τον επείγοντα χαρακτήρα της κατάστασης. Η Ολένα Ζελένσκα δήλωσε με θλίψη: «Αν ο κόσμος κουραστεί, απλώς θα μας αφήσουν να πεθάνουμε».

Καθώς οι οικονομικοί πόροι των ΗΠΑ για την Ουκρανία σχεδόν εξαντλούνται, ο Λευκός Οίκος έχει σημάνει συναγερμό. Το αδιέξοδο στο Κογκρέσο, που οφείλεται κυρίως στις απαιτήσεις των Ρεπουμπλικανών για ανακατεύθυνση πόρων στη χρηματοδότηση των εσωτερικών θεμάτων των ΗΠΑ, απειλεί τη συνέχιση της βοήθειας. Αυτό το αδιέξοδο έχει προκαλέσει έντονη κριτική από τον Πρόεδρο των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν, ο οποίος προειδοποίησε ότι η αποτυχία παροχής βοήθειας στην Ουκρανία θα ήταν επωφελής για τον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν και θα ήταν προδοσία της ελευθερίας της Ουκρανίας.

Στην συνέντευξή της στο BBC, τόνισε την υπαρξιακή απειλή που συνιστά η καθυστέρηση της διεθνούς βοήθειας, λέγοντας: “Χρειαζόμαστε πραγματικά τη βοήθεια. Με απλά λόγια, δεν μπορούμε να κουραστούμε από αυτή την κατάσταση, γιατί αν το κάνουμε, θα πεθάνουμε. Και αν ο κόσμος κουράζεται, απλά θα μας αφήσουν να πεθάνουμε. Μας πονάει πολύ που βλέπουμε τα σημάδια ότι η προθυμία για βοήθεια από τον κόσμο, μπορεί να εξασθενίσει. Είναι θέμα ζωής και θανάτου για εμάς. Επομένως, πονάει να το βλέπουμε αυτό .”

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα