Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Η πρώτη δήλωση Πούτιν για Ισραήλ-Ιράν: «Αυτοσυγκράτηση» ζητά και από τους δύο – Τηλεφωνική επικοινωνία με Ραΐσι

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Μόσχα, Ρωσία — Σε πρόσφατη ανακοίνωση από το Κρεμλίνο, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν προέτρεψε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη στη Μέση Ανατολή να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να αποφύγουν ενέργειες που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε περαιτέρω αντιπαραθέσεις. Αυτή η έκκληση ήρθε κατά την πρώτη δημόσια απάντηση του Πούτιν για την πρόσφατη ιρανική επίθεση, όπου τόνισε τη συνεχιζόμενη ισραηλινο-παλαιστινιακή σύγκρουση ως το θεμελιώδες ζήτημα που τροφοδοτεί τις τρέχουσες συγκρούσεις στην περιοχή.

Κατά την διάρκεια επικοινωνίας του με τον Ιρανό Πρόεδρο Εμπραχίμ Ραΐσι (Ebrahim Raisi), και οι δύο συμφώνησαν ότι η παλαιστινιο-ισραηλινή σύγκρουση παραμένει ο κύριος λόγος πίσω από την πρόσφατη κλιμάκωση. Τόνισαν την ανάγκη για άμεση κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και συζήτησαν μέτρα για την ανακούφιση της ανθρωπιστικής κατάστασης και την βελτίωση των συνθηκών για μια πολιτική και διπλωματική επίλυση των ζητημάτων.

Η πρώτη δήλωση Πούτιν για Ισραήλ-Ιράν: «Αυτοσυγκράτηση» ζητά και από τους δύο - Τηλεφωνική επικοινωνία με Ραίσι
Τα Ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη καμικάζι * SAHED 136* κατά του Ισραήλ πάνω από το Ιράκ

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα του ότι όλες οι πλευρές θα επιδείξουν εύλογη αυτοσυγκράτηση και θα αποτρέψουν έναν νέο γύρο αντιπαραθέσεων με καταστροφικές συνέπειες για ολόκληρη την περιοχή», αναφέρεται σε επίσημη ανακοίνωση από το Κρεμλίνο.

Ο Εμπραχίμ Ραΐσι τόνισε ότι οι ενέργειες του Ιράν ήταν αναγκαστικές και περιορισμένης φύσης. Ταυτόχρονα, τόνισε την απροθυμία της Τεχεράνης για περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων.

Ο Ρώσος Πρόεδρος προειδοποίησε ότι τυχόν περαιτέρω συγκρούσεις θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε καταστροφικά αποτελέσματα για τη Μέση Ανατολή. Υπενθυμίζεται ότι δεν υπάρχει δήλωση για στρατιωτική συνδρομή στο Ιράν από την Ρωσία σε περίπτωση επίθεσης από το Ισραήλ και αποτελούν fake news από συγκεκριμένα μέσα ενημέρωσης σε Ελλάδα και εξωτερικό.

Μείνετε συντονισμένοι για περαιτέρω ενημερώσεις – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

ΥΠΕΞ Πολωνίας: «Αν μας επιτεθεί η Ρωσία θα χάσει»

Βαρσοβία, Πολωνία - Σε μια προειδοποίηση προς τη Ρωσία,...

Διαβάστε ακόμα