Κυριακή, 25 Φεβρουαρίου, 2024

Η Χεζμπολάχ χτύπησε Ελληνορθόδοξη εκκλησία στο Βόρειο Ισραήλ: Βίαιες συγκρούσεις και απάντηση του IDF

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύνορα Βορείου Ισραήλ/Λιβάνου – Οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις (IDF) και οι μαχητές της Χεζμπολάχ ενεπλάκησαν σήμερα σε πολύ βίαιες συγκρούσεις κατά μήκος των συνόρων Λιβάνου-Ισραήλ με θύμα αυτής της σύγκρουσης και μια Ελληνορθόδοξη Εκκλησία στο Ισραήλ. Αυτή η κλιμάκωση περιλαμβάνει εκτοξεύσεις ρουκετών, αντιαρματικούς πυραύλους και ένα καμικάζι μη επανδρωμένο αεροσκάφος, επιθέσεις που συμβαίνουν εν μέσω υψηλών περιφερειακών εντάσεων μετά την πρόσφατη «εξουδετέρωση» ενός μέλους του IRGC από το Ισραήλ στη Συρία.

Η Χεζμπολάχ ανέλαβε την ευθύνη για τουλάχιστον επτά επιθέσεις σήμερα κατά του Ισραήλ. Ένα αξιοσημείωτο περιστατικό ήταν το χτύπημα με ρουκέτες της Χεζμπολάχ στην Ελληνορθόδοξη Εκκλησία του Ικρίτ στο βόρειο Ισραήλ, με αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός πολίτη. Καθώς τα στρατεύματα του IDF απάντησαν, η Χεζμπολάχ εκτόξευσε πυραύλους και ρουκέτες, τραυματίζοντας εννέα στρατιώτες, εκ των οποίων ο ένας σε κρίσιμη κατάσταση.

Σε αντίποινα, ο Ισραηλινός Στρατός στόχευσε με μπαράζ βομβαρδισμών μια τοποθεσία της Χεζμπολάχ στον Λίβανο και ένα κτίριο που συνδέεται με την επίθεση στην εκκλησία καθώς από εκεί φέρεται να είχαν εκτοξευτεί οι ρουκέτες. Μάλιστα η αεροπορική επιδρομή κατά της Χεζμπολάχ φαίνεται να έχει καταγραφεί και σε βίντεο των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων.

Αυτά τα γεγονότα συμβαίνουν σε ένα πλαίσιο αυξημένων περιφερειακών εντάσεων και φόβων για μια ευρύτερη σύγκρουση. Το πρόσφατο περιστατικό στη Συρία, όπου μια ισραηλινή αεροπορική επιδρομή οδήγησε στον θάνατο ενός μέλους του IRGC, έχει προσθέσει βάρος σε αυτές τις ανησυχίες, αυξάνοντας τις πιθανότητες ενός πιθανού περιφερειακού πολέμου.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα