ΑρχικήΕΙΔΗΣΕΙΣΓΡΟΘΙΑ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΓΡΟΘΙΑ ΣΤΑ ΔΟΝΤΙΑ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Ημερομηνία:

Διαβάστε ακόμα:

Viking Vision: Το νέο ΠΓΥ του Πολεμικού Ναυτικού, δωρεά του Πάνου Λασκαρίδη

Το Πολεμικό Ναυτικό έλαβε πρόσφατα μια σημαντική δωρεά από...

ΕΚΤΑΚΤΟ LIVE 20:30 – Μεγάλη νίκη Ερντογάν στις Τουρκικές εκλογές

Οι κάλπες στις εκλογές της Τουρκίας έκλεισαν για δεύτερη...

F126: Το μελλοντικό «θηρίο» του Γερμανικού Ναυτικού

Η Φρεγάτα 126 (F126) αποτελεί το αποτέλεσμα ενός προγράμματος...

Η Ουκρανία ετοιμάζεται για την αντεπίθεση κατά των ρωσικών δυνάμεων

Σε μια αποκλειστική συνέντευξη στο BBC, ο υψηλόβαθμος αξιωματούχος...

Η Eπιχείρηση “Irini” – από την ελληνική λέξη «ειρήνη» – θα σταματήσει τη μεταφορά στρατευμάτων και όπλων που πραγματοποιήθηκε πολλες φορες δια θαλάσσης από την Τουρκία για να ενισχύσει τις δυνάμεις της Μουσουλμανικής Αδελφότητας GNA με επικεφαλής τον Fayez al-Sarraj.

Η επιχείρηση Irini έχει σχεδιαστεί να λειτουργεί ως “ασπίδα” για την προστασία της ΕΕ από τις επεκτατικές προσδοκίες της Τουρκιας, εδραιώνοντας την παρουσία της ΕΕ μεταξύ Ελλάδας και Λιβύης.

Προβλέπει τη δημιουργία ενός ευρωπαϊκού στόλου από τρεις έως πέντε φρεγάτες & άλλα πολεμικά πλοία που θα περιπολούν τη θαλάσσια περιοχή από την Κρήτη ως την ακτή της Λιβύης, με αποστολή να παρακολουθηθει το εμπάργκο όπλων που επέβαλαν τα Ηνωμένα Έθνη στη Λιβύη, το οποίο αγνοεί η Τουρκία.

Η επιχείρηση Ειρήνη πήρε το όνομά της από μια ελληνική λέξη για να στείλει μήνυμα προς την Τουρκία ότι η Ευρώπη υποστηρίζει ενεργά όχι μόνο τον LNA έμμεσα αλλά υποστηρίζει & την Ελλάδα σε τυχόν τουρκικές προσπάθειες να κλαπεί “κομματι” της Ελληνικής ΑΟΖ.

Ο ευρωπαϊκός στόλος που θα μαζευτεί μεταξύ Ελλάδας-Λιβύης-Ιταλίας-Μάλτας θα απαρτίζεται από αεροσκάφη που θα παρακολουθούν από τον αέρα, ενώ το Δορυφορικό Κέντρο της ΕΕ θα χρησιμοποιηθεί για συντονισμό.

Η Ελλάδα προσέφερε μια φρεγάτα στην ευρωπαϊκή πολυεθνική δύναμη, λαμβάνοντας υπόψη τη δυνατότητα να σταλεί και ΑΣΕΠΕ.

Τα πολεμικά πλοία που θα συμμετάσχουν στην επιχείρηση Irini θα είναι σε θέση να διεξάγουν, σύμφωνα με την απόφαση 2292 (2016) του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, επιθεωρήσεις πλοίων στα ανοικτά των ακτών της Λιβύης, για τα οποία υπάρχουν υπόνοιες ότι μεταφέρουν όπλα ή συναφή υλικά προς και από τη Λιβύη.

Στο πλαίσιο της επιχείρησης, οι συμμετέχουσες χώρες θα είναι σε θέση να παρακολουθούν και να συλλέγουν πληροφορίες σχετικά με τις παράνομες εξαγωγές ορυκτών, ακατέργαστων και ραφιναρισμένων λαδιών της Λιβύης.

Ο ευρωπαϊκός στόλος αναμένεται επίσης να ενεργοποιηθεί για την εκπαίδευση του Λιβυκού λιμενικού και του ναυτικού ώστε να μπορεί στο μέλλον να παρακολουθεί και να αστυνομεί τη δική του θάλασσα.

Με πληροφορίες απο GreekCityTimes

YouTube

Αναλύσεις

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ