Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΦΡΕΓΑΤΑ ΕΜΠΟΔΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΕΛΕΓΧΟΥ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Την Κυριακή, η γερμανική φρεγάτα “Αμβούργο” που συμμετέχει στην ευρωπαϊκή αποστολή “Ειρήνη”, σταμάτησε για έλεγχο ένα τουρκικό φορτηγό πλοίο 200 χιλιόμετρα βόρεια της Βεγγάζης λόγω ενδείξεων ότι μετέφερε όπλα στη Λιβύη παραβιάζοντας το εμπάργκο.

Σύμφωνα με τη γερμανική Spiegel, η Άγκυρα αρνήθηκε και ενημέρωσε την ΕΕ ότι δεν συμφωνεί να γίνει έλεγχος. Οι Γερμανοί στρατιώτες υπέκυψαν και σταμάτησαν τον έλεγχο του φορτίου τα ξημερώματα της Δευτέρας. Το φορτηγό πλοίο συνέχισε το ταξίδι του προς τη Λιβύη.

Το περιστατικό δείχνει άλλη μια φορά την αναποτελεσματικότητα της επιχείρησης “Ειρήνη” και κατ’ επέκταση του εμπάργκο όπλων στη Λιβύη καθώς για ακόμα μια φορά τουρκικό πλοίο κατάφερε να παρακάμψει τις δυνάμεις της ευρωπαϊκής αποστολής.

Η Άγκυρα εξακολουθεί να προμηθεύει την κυβέρνηση της Τρίπολης με όπλα και μισθοφόρους και αυτός ήταν ο λόγος της δημιουργίας της επιχείρησης “Ειρήνη”. Αντί όμως να ελέγχονται οι παράνομες μεταφορές, οι ευρωπαϊκές δυνάμεις περιμένουν από την Τουρκία να συνεργαστεί.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Δεκάδες απώλειες για την Ρωσία από φονικό χτύπημα 4 Ουκρανικών ATACMS

Πρόσφατα πλάνα από drone αποκάλυψαν μια φονική πυραυλική επίθεση...

Διαβάστε ακόμα