Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΓΕΡΜΑΝΙΔΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ ΖΗΤΑ ΠΛΗΡΕΣ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Όταν τα τουρκικά στρατεύματα εισέβαλαν στη Συρία, η ομοσπονδιακή κυβέρνηση επέβαλε μερική απαγόρευση εξαγωγής όπλων. Ωστόσο, ο ιδιος εταίρος του ΝΑΤΟ λαμβάνει ακομα παραδόσεις εξοπλισμών αξιας δεκάδων εκατομμύριων.

Στον ενάμισι μήνα από την έναρξη της επίθεσης στις 9 Οκτωβρίου 2019 έως τις 22 Ιουλίου 2020, έδωσε το οκ η Γερμανία για παραδόσεις οπλων αξίας 25,9 εκατομμυρίων ευρώ. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Ομοσπονδιακού Υπουργείου Οικονομίας σε αίτημα του αριστερού πολιτικού Σεβίμ Ντάγκντελεν.

Τουρκικά στρατεύματα είχαν εισβάλει στη βόρεια Συρία για να πολεμήσουν την κουρδική πολιτοφυλακή YPG, την οποία η κυβέρνηση στην Άγκυρα θεωρούσε τρομοκρατική οργάνωση.

Στη συνέχεια, η γερμανική κυβέρνηση επέβαλε μερική απαγόρευση εξαγωγής όπλων στην Τουρκια, η οποία, ωστόσο, ισχύει μόνο για τα όπλα και τον στρατιωτικό εξοπλισμό που μπορεί να χρησιμοποιηθεί στη Συρία!

Οι εξαγωγές όπλων προς την Τουρκία είναι αμφιλεγόμενες όχι μόνο λόγω της επίθεσης στη Συρία, αλλά και λόγω της τουρκικής συμμετοχής στη σύγκρουση της Λιβύης.

Σύμφωνα με τα Ηνωμένα Έθνη, η Τουρκία είναι μία από τις χώρες που εξακολουθούν να μην συμμορφώνονται με το εμπάργκο όπλων στη χώρα του εμφυλίου πολέμου – παρόλο που δεσμεύτηκαν σε αυτό στη σύνοδο κορυφής του Βερολίνου στη Λιβύη τον Ιανουάριο.

Οι εντάσεις μεταξύ Τουρκίας και Ελλάδας για την εξερεύνηση φυσικού αερίου στην ανατολική Μεσόγειο είναι επίσης ανησυχητικές.

Η αριστερά απαιτεί μια πλήρη στάση εξαγωγής όπλων για την Τουρκία.

Η πολιτικός Dagdelen πιστεύει ότι τα οπλα που έχουν εγκριθεί από τον Οκτώβριο θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν για χρήση στη Συρία.

Sevim Dağdelen from Berlin – Authors profile, articles and posts ...

“Η ομοσπονδιακή κυβέρνηση παραπλανά το Γερμανικό λαο όταν ισχυρίζεται ότι δεν εγκρίνει εξοπλισμούς για την Τουρκία που θα μπορούσαν επίσης να χρησιμοποιηθούν στη Συρία”, είπε.

Πηγή: ntv.de, chr / dpa

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα