ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Στέλνουν όπλα στους Τούρκους εναντίον της Ελλάδας

ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ: Στέλνουν όπλα στους Τούρκους εναντίον της Ελλάδας

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε τις προτάσεις κομμάτων της αντιπολίτευσης στο Ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο για την επιβολή εμπάργκο όπλων στην Τουρκία.

Η πρόταση του Αριστερού Κόμματος, με τίτλο “Όχι όπλα για την Τουρκία”, απορρίφθηκε από τα Κόμματα Της Χριστιανικής Ένωσης (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), τα οποία αποτελούν την κυβέρνηση συνασπισμού, καθώς επίσης και από το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα (FDP). Οι Πράσινοι και οι δεξιοί νομοθέτες του κόμματος “Εναλλακτική για τη Γερμανία” (AfD) απείχαν.

Σύμφωνα με τη Deutsche Welle, η πρόταση των Πρασίνων με τίτλο “Ανάκληση αδειών για την πώληση υποβρυχίων στην Τουρκία” απορρίφθηκε επίσης από τα κόμματα της συγκυβέρνησης και το Ελεύθερο Δημοκρατικό Κόμμα. Οι Πράσινοι, καθώς και το Αριστερό Κόμμα, ψήφισαν υπέρ της πρότασης, ενώ οι βουλευτές του “Εναλλακτική για τη Γερμανία” απείχαν.

Οι Πράσινοι και το Αριστερό Κόμμα υπέβαλαν ξεχωριστά προτάσεις στο κοινοβούλιο για εμπάργκο όπλων κατά της Τουρκίας, επικαλούμενοι τις εντάσεις μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας, τους πολέμους στους οποίους έχει εμπλακεί πρόσφατα και την κατοχή της βόρειας Κύπρου.

Share
Translate »