ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Γενς Στόλτενμπεργκ: «Καταδικάζω τις κυβερνοεπιθέσεις στην Ουκρανία»

Photo by Johannes Jansson/norden.org

Για πρόσφατες κυβερνοεπιθέσεις εναντίον της Ουκρανίας μίλησε ο Γενικός Γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ σε δηλώσεις του. Ο επικεφαλής της συμμαχίας χωρίς αναφέρει ξεκάθαρα τη Ρωσία ως επιτιθέμενη, ξεκαθάρισε πως το ΝΑΤΟ θα στηρίξει την Ουκρανία σε αυτό το ζήτημα.

«Καταδικάζω απερίφραστα τις κυβερνοεπιθέσεις κατά της ουκρανικής κυβέρνησης. Το ΝΑΤΟ συνεργάζεται στενά με την Ουκρανία εδώ και χρόνια για να βοηθήσει στην ενίσχυση της κυβερνοάμυνάς της,» δήλωσε ο Στόλτενμπεργκ.

«Ειδικοί του ΝΑΤΟ στον κυβερνοχώρο στις Βρυξέλλες ανταλλάσσουν πληροφορίες με τους Ουκρανούς ομολόγους τους σχετικά με τις τρέχουσες κακόβουλες δραστηριότητες στον κυβερνοχώρο.

Εμπειρογνώμονες της συμμαχίας στη χώρα υποστηρίζουν επίσης τις ουκρανικές αρχές επί τόπου. Τις επόμενες ημέρες, ΝΑΤΟ και Ουκρανία θα υπογράψουν συμφωνία για ενισχυμένη συνεργασία στον κυβερνοχώρο, συμπεριλαμβανομένης της ουκρανικής πρόσβασης στην πλατφόρμα ανταλλαγής πληροφοριών κακόβουλου λογισμικού του ΝΑΤΟ.

Η ισχυρή πολιτική και πρακτική στήριξη του ΝΑΤΟ προς την Ουκρανία θα συνεχιστεί,» καταλήγει η δήλωση που εξέδωσε ο Στόλτενμπεργκ.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Exit mobile version