Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

ΓΕΝΙΚΗ ΕΠΙΣΤΡΑΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΡΜΕΝΙΑ – ΑΠΕΙΛΕΣ ΑΚΑΡ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Δηλώσεις του Αρμένιου Πρωθυπουργού:

“Το Αζερμπαϊτζάν έχει εκτοξεύσει πυραύλους και βομβαρδίζει το Αρτσάχ. Οι οικισμοί, συμπεριλαμβανομένου του Στεπανακέρτ, δέχτηκαν επίθεση.

Η Αρμενική πλευρά κατέρριψε 2 ελικόπτερα και 3 UAV και κατέστρεψε 3 άρματα μάχης. Παραμένουμε δυνατοί δίπλα στον στρατό μας για να προστατεύσουμε την πατρίδα μας από την εισβολή των Αζέρων.

Πρόσφατες επιθετικές δηλώσεις ηγεσίας του Αζερμπαϊτζάν, μεγάλης κλίμακας κοινές στρατιωτικές ασκήσεις με την Τουρκία, καθώς και απόρριψη των αιτημάτων παρακολούθησης από τον Οργανισμό για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη δείχνουν σαφώς ότι αυτή η επίθεση ήταν προσχεδιασμένη και συνιστά πρόκληση μεγάλης κλίμακας ενάντια στην περιφερειακή ειρήνη και ασφάλεια.

Με απόφαση της κυβέρνησης, κηρύττονται στρατιωτικός νόμος και η γενική επιστράτευση στη Δημοκρατία της Αρμενίας. Καλώ το στρατιωτικό προσωπικό να παρουσιαστούν στις μονάδες τους.
Για την πατρίδα, για τη νίκη.

Σε δηλώσεις φυσικά προχώρισε και η Τουρκία που εδώ και καιρό έχει δηλώσει ξεκάθαρα ότι θα βοηθήσει το Αζερμπαϊτζάν με κάθε τρόπο στην διαρκή διαμάχη του με την Αρμενία.

“Η Αρμενία επιτέθηκε στο Αζερμπαϊτζάν με παραβίαση της κατάπαυσης του πυρός.

Το μεγαλύτερο εμπόδιο για την ειρήνη και τη σταθερότητα στον Καύκασο είναι η επιθετική στάση της Αρμενίας και θα πρέπει να σταματήσει αμέσως αυτή την επίθεση που θα βάλει φωτιά στην περιοχή.

Στον αγώνα για την προστασία της εδαφικής ακεραιότητας, θα υπερασπιστούμε τους αδελφούς μας του Αζερμπαϊτζάν με όλα μας τα μέσα.

Καταδικάζουμε έντονα αυτήν την άθλια επίθεση της Αρμενία.” δήλωσε ο Τολυρκος Υπουργός άμυνας, Χουλουσί Ακάρ.

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα