Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

ΓΑΛΛΙΚΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ: Έχουμε υπογράψει για τις Belharra – Άκυρες οι MMSC

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με τις ένοπλες δυνάμεις της Γαλλίας, υπεγράφη η σύμβαση για την αγορά των τριών γαλλικών φρεγατών από την Ελλάδα. Σύμφωνα με το γαλλικό υπουργείο άμυνας, το συμβόλαιο για τις Belharra υπεγράφη απορρίπτοντας και επίσημα την αμερικανική προσφορά και διαψεύδοντας τις εντυπώσεις που έχουν δημιουργηθεί από την ανακοίνωση των ΗΠΑ πως εγκρίνουν την πιθανή αγορά MMSC και των εκσυγχρονισμό των MEKO.

«Από τη στιγμή που συζητάμε με τους Έλληνες, η αμερικανική προσφορά δεν είναι πλέον στο τραπέζι… Υπογράψαμε και το συμβόλαιο με τους Έλληνες. Μονογραφήθηκε πριν από λίγες ημέρες», δήλωσε το γαλλικό υπουργείο άμυνας στο ειδησεωγραφικό πρακτορείο AFP.

Επιπλέον, η γαλλική Le Telegramme επικοινώνησε με το ελληνικό γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας το οποίο επιβεβαίωσε πως οι Belharra θα αγοραστούν κανονικά όπως έχει αποφασιστεί, ασχέτως της αμερικανικής ανακοίνωσης.

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υπέγραψε τον Σεπτέμβριο μνημόνιο συνεννόησης με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που δεσμεύει την Ελλάδα να αγοράσει τρεις φρεγάτες Belharra (με επιλογή και για τέταρτη) για συνολικά τρία δισεκατομμύρια ευρώ.

Τα γαλλικά πλοία θα κατασκευαστούν από την Naval Group και η παράδοσή τους θα ξεκινήσει το 2025, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς.

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

– Απαγορεύεται η αντιγραφή του κειμένου χωρίς σχετική άδεια

Μείνετε συντονισμένοι για κάθε εξέλιξη – Ακολουθήστε το NEMESIS HD στο Google News – ΕΔΩ

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα