Τρίτη, 16 Απριλίου, 2024

Η FRONTEX ΞΕΚΙΝΑΕΙ “ΤΑΧΕΙΑ ΕΠΕΜΒΑΣΗ” ΣΤΑ ΣΥΝΟΡΑ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο Εκτελεστικός Διευθυντής της Frontex Φαμπρίς Λεγκερί συμφώνησε σήμερα να ξεκινήσει «ταχεία επέμβαση» ώστε να βοηθήσει την Ελλάδα να διαχειριστεί τον μεγάλο αριθμό των μεταναστών στα εξωτερικά σύνορά της, ανακοίνωσε ο Οργανισμός.

Όπως γνωστοποίησε ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Συνοριοφυλακής και Ακτοφυλακής (Frontex), έλαβε χθες το βράδυ ένα αίτημα από την ελληνική κυβέρνηση προκειμένου να ξεκινήσει μια ταχεία επέμβαση στα εξωτερικά σύνορά της. «Εξετάζουμε πώς θα στηρίξουμε καλύτερα την Ελλάδα όσο το δυνατόν γρηγορότερα», ανέφερε στο Twitter.

«Η κινητοποίηση αυτή αποτελεί μέρος της εντολής της Frontex περί παροχής βοήθειας σε μια χώρα μέλος που αντιμετωπίζει μια έκτακτη κατάσταση και ζητά κατεπείγουσα βοήθεια με αξιωματικούς και εξοπλισμό από όλες τις χώρες μέλη της ΕΕ και του Σένγκεν», δήλωσε ο Λεγκερί.

Η Frontex ανακοίνωσε ότι έχει ήδη αυξήσει τις δυνατότητες επιτήρησης στα ελληνικά σύνορα και αναδιατάσσει τα μέλη της από άλλες επιχειρήσεις ώστε να παράσχει άμεση βοήθεια.

Η Frontex εργάζεται τώρα με την Ελλάδα για να συμφωνηθεί άμεσα το επιχειρησιακό σχέδιο για ταχεία παρέμβαση στα σύνορα. Σύμφωνα με την ανακοίνωση, μόλις οριστικοποιηθεί το σχέδιο, η Frontex θα ζητήσει από άλλες χώρες να παράσχουν αμέσως συνοριοφύλακες και άλλο σχετικό προσωπικό.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα