Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

«Η Φινλανδία θέτει σε κίνδυνο την ίδια της την ύπαρξη» λέει Ρώσος βουλευτής

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Αυξάνονται οι απειλές από πλευράς της Ρωσίας κατά της Φινλανδίας και της Σουηδίας όσο πλησιάζουν περισσότερο στο να ενταχούν στο NATO.

Μετά την απειλή του ρωσικού ΥΠΕΞ να προχωρήσει σε αντίποινα κατά της Φινλανδίας, πήρε σειρά ο Ρώσος βουλευτής Aleksey Zhuravlyov ο οποίος δήλωσε ότι η Φινλανδία θέτει σε κίνδυνο την ίδια της την ύπαρξη εάν αποφασίσει να ενταχθεί στη βορειοατλαντική συμμαχία.

Ο βουλευτής της κρατικής Δούμας και πρόεδρος του κόμματος Rodina, μιλώντας στο Ura.ru είπε ότι η Φινλανδία και η Ρωσία είχαν κάποτε καλές σχέσεις μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά τώρα το Ελσίνκι «θα κάνει κάτι για να μας δημιουργήσει επιπλέον προβλήματα».

«Όταν δημιουργείς προβλήματα για κάποιον, πρέπει να κατανοείς ότι θα τα αποκτήσεις εσύ ο ίδιος», είπε και πρόσθεσε ότι οι Φινλανδοί πρέπει να ευγνωμονούν τη Ρωσία που είναι ανεξάρτητο κράτος.

«Οι Αμερικανοί θα τους υποκινήσουν σε προκλήσεις», τόνισε. «Εάν η Φινλανδία θέλει να ενταχθεί σε αυτό το μπλοκ, τότε θα είναι απολύτως νόμιμος στόχος μας να αμφισβητήσουμε την ύπαρξη αυτού του κράτους. Είναι λογικό αυτό.

Αυτές οι χώρες εντάσσονται σε μια συμμαχία που θέλει να καταστρέψει τη Ρωσία. Συνεπώς, ως απάντηση θέλουμε κι εμείς να τις καταστρέψουμε,» προειδοποίησε ο Ρώσος βουλευτής.

Το προηγούμενο διάστημα, ο Aleksey Zhuravlyov, μιλώντας στο τηλεοπτικό πρόγραμμα «60 Minutes» είχε δηλώσει ότι είναι κρίμα που δεν χτυπήθηκε από πυραύλους το Κίεβο την ώρα που βρισκόταν εκεί ο Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ, Άντονι Μπλίνκεν, και ότι νέος πύραυλος της Ρωσίας, Sarmat, θα μπορούσε να χτυπήσει το Ηνωμένο Βασίλειο επειδή στηρίζει την Ουκρανία.

Διαβάστε ακόμα: Ελληνικές Ειδικές Δυνάμεις στην «TROJAN FOOTPRINT» – NEMESIS HD

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα