Πέμπτη, 28 Μαρτίου, 2024

ΦΑΠΑ ΑΠΟ ΗΠΑ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ – ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ηνωμένες Πολιτείες:

Χαιρετίζουμε τις προσπάθειες της Αιγύπτου και άλλων να υποστηρίξουν την επιστροφή στις πολιτικές διαπραγματεύσεις υπό την ηγεσία του ΟΗΕ και τη διακήρυξη κατάπαυσης του πυρός.

Καλούμε όλες τις πλευρές να συμμετάσχουν με καλή πίστη για να σταματήσουν οι μάχες και να επιστρέψουν στις πολιτικές διαπραγματεύσεις.

—————

Ο Πρόεδρος της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι ανακοίνωσε το σχέδιο του Καΐρου για κατάπαυση του πυρός στη Λιβύη, στις 8 Ιουνίου, μετά από τριμερή συνάντηση με τον Στρατηγό του Λιβυκού Εθνικού Στρατού (LNA) Khalifa Haftar και τον Πρόεδρο του κοινοβουλίου της Λιβύης, Agila Saleh, το Σάββατο.

Ο Αλ-Σίσι είπε ότι η πολιτική πρωτοβουλία, την οποία ονόμασε «πρωτοβουλία του Καΐρου», θα ανοίξει το δρόμο για την επιστροφή στην κανονική ζωή στη Λιβύη.

Προειδοποίησε κατά της χρήσης στρατιωτικών τακτικών για την επίλυση της κρίσης.

Η πρωτοβουλία υποχρεώνει όλα τα ξένα μέρη να απομακρύνουν όλους τους ξένους μισθοφόρους στη Λιβύη, τη διάλυση των πολιτοφυλακών και την παράδοση όπλων.

Να θυμήσουμε οτι η Τουρκια απέρριψε την Αιγυπτιακή πρωτοβουλία.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα