Η Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ το πρώτο Ελληνικό Πολεμικό πλοίο στη νέα Αιγυπτιακή βάση!

Όπως ανακοινώνει το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας ,στη νέα Ναυτική Βάση του Αιγυπτιακού Ναυτικού με την επωνυμία «3η ΙΟΥΛΙΟΥ» στο GARGOUB της Αιγύπτου, κατέπλευσε για πρώτη φορά Ελληνικό Πολεμικό Πλοίο και συγκεκριμένα η Φρεγάτα ΣΑΛΑΜΙΣ, μετά την ολοκλήρωση της αποστολής της στην επιχείρηση UNIFIL MAROPS (United Nations Interim Force In Lebanon) στην Ανατολική Μεσόγειο η οποία αντικαταστήθηκε όπως σας έιχαμε ενημερώσει στο NEMESISHD.GR απο την Φρεγάτα ΚΑΝΑΡΗΣ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στα εγκαίνια της Ναυτικής Βάσης που έλαβε χώρα το Σάββατο 3 Ιουλίου 2021, είχε παραστεί ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Κωνσταντίνος Φλώρος κατόπιν πρόσκλησης του Αιγύπτιου ομόλογού του.

Ο κατάπλους της Φρεγάτας ΣΑΛΑΜΙΣ πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 21 Αυγούστου 2021, τόσο σε υλοποίηση του σχεδιασμού του ΓΕΕΘΑ για συνεργασία και συνεκπαίδευση με μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων φίλων και σύμμαχων χωρών που επιχειρούν στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου και της Μέσης Ανατολής, όσο και στο πλαίσιο της διαρκώς ενισχυόμενης διμερούς στρατιωτικής συνεργασίας της χώρας μας με την Αίγυπτο.

Την Κυριακή 22 Αυγούστου 2021, η Φ/Γ ΣΑΛΑΜΙΣ απέπλευσε για το Ναύσταθμο Σαλαμίνας και πραγματοποίησε συνεκπαίδευση με την Αιγυπτιακή Φ/Γ ENS ALEXANDRIA στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Βάσης. Κατά την εν λόγω συνεκπαίδευση εκτελέστηκαν αντικείμενα επικοινωνιών, ανταλλαγής τακτικής εικόνας, προχωρητικών ελιγμών και θαλάσσιας ασφάλειας (maritime security).

Share