Τα πληρώματα των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων που καταλήφθηκαν από το Σώμα των Φρουρών της Ισλαμικής Επανάστασης την Παρασκευή δεν συνελήφθησαν και είναι καλά στην υγεία τους, δήλωσε το Σάββατο ο κρατικός ναυτιλιακός οργανισμός του Ιράν.
Οι ιρανικές δυνάμεις κατέλαβαν δύο ελληνικά δεξαμενόπλοια στον Περσικό Κόλπο την Παρασκευή, λίγο μετά από προειδοποίηση της Τεχεράνης ότι θα προβεί σε αντίποινα κατά της Αθήνας για την κατάσχεση ιρανικού πετρελαίου από τις Ηνωμένες Πολιτείες από δεξαμενόπλοιο που κρατήθηκε ανοιχτά της Καρύστου από τις ελληνικές αρχές.
«Τα πληρώματα των δύο ελληνικών δεξαμενόπλοιων δεν έχουν συλληφθεί και όλα τα μέλη είναι καλά στην υγεία τους και προστατεύονται και τους παρέχονται οι απαραίτητες υπηρεσίες πάνω στα πλοία, σύμφωνα με το διεθνές δίκαιο», δήλωσε ο Οργανισμός Λιμένων και Ναυτιλίας του Ιράν, σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Το Ιράν προχώρησε στην κατάληψη των δύο τάνκερ επικαλούμενο αδιευκρίνιστες παραβιάσεις.
Διαβάστε ακόμα: Ρωσικές Νίκες στην Αν. Ουκρανία: «Δύσκολη κατάσταση» λέει ο Ζελένσκι (nemesishd.gr)