Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

EUNOMIA: Ελληνικά F-16 και Γαλλικά RAFALE «έσκισαν» τους ουρανούς πάνω από την Κύπρο παρουσία ισχυρών αεροναυτικών δυνάμεων

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Η άσκηση EUNOMIA 4-23, που πραγματοποιήθηκε από τις 11 έως τις 14 Σεπτεμβρίου 2023, ένωσε τις στρατιωτικές δυνατότητες της Ελλάδας, της Κύπρου, της Γαλλίας και της Ιταλίας στην Ανατολική Μεσόγειο. Η άσκηση όπως σας ενημερώσαμε περιελάμβανε τη συμμετοχή μαχητικών αεροσκαφών RAFALE και F-16, τα οποία πέταξαν πάνω από την Κύπρο στο πλαίσιο των σεναρίων μάχης.

Συγκεκριμένα οπτικοακουστικό υλικό που δημοσιεύθηκε παρουσιάζει την πτήση τουλάχιστον δύο ελληνικών μαχητικών F-16 πάνω από την Κύπρο που συνοδεύονται από μαχητικά RAFALE της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας.

Στην τελική φάση της άσκησης EUNOMIA συμμετείχε σύμφωνα με το ΓΕΕΦ «το ΠΑΘ ΙΩΑΝΝΙΔΗΣ, Παράκτια Περιπολικά, Μονάδες αεράμυνας και ελικόπτερο AW-139 της Εθνικής Φρουράς, η Φ/Γ ΨΑΡΑ, υποβρύχια, Α/Φ έγκαιρης προειδοποίησης EWAC και Α/Φ F-16 των Ελληνικών ΕΔ, η Φ/Γ CHEVALIER PAUL, το ΠΑΘ SEINE και Α/Φ RAFALE των Γαλλικών ΕΔ, το ΠΑΘ BORSINI, Α/Φ έγκαιρης προειδοποίησης C-AEW και UAV των Ιταλικών ΕΔ καθώς επίσης και Ομάδες Υποβρυχίων Καταστροφών και Ειδικών Επιχειρήσεων των 4 χωρών.

Τα σενάρια της άσκησης περιλάμβαναν επιχειρήσεις θαλάσσιας απαγόρευσης, αντιμετώπισης ασύμμετρων απειλών, αντιαεροπορικές και ανθυποβρυχιακές επιχειρήσεις, εκτέλεση γυμνασίων προχωρητικών ελιγμών και επικοινωνιών, εκτέλεση πυρών επιφανείας, ενεργοποίηση του συστήματος αεράμυνας των ασκούμενων ναυτικών Μονάδων και της Διοίκησης Αεροπορίας της Εθνικής Φρουράς με την εκτέλεση αποστολών προσβολής χερσαίων στόχων, αεροπορικών γυμνασίων και πτήσεις χαμηλής ναυτιλίας. Εξετάστηκαν επίσης σενάρια Έρευνας – Διάσωσης (Ε-Δ) υπό το συντονισμό του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ)»

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα