Παρασκευή, 29 Μαρτίου, 2024

ΕΤΟΙΜΟΣ ΓΙΑ ΜΑΧΗ Ο ΧΑΦΤΑΡ : Συγκεντρώνει στρατεύματα και ανακαλεί άδειες – ΛΙΒΥΗ

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Ο LNA παρέταξε τις δυνάμεις του στον άξονα Sirte – Al Jufra σε πλήρη ετοιμότητα.

Αυτή η κίνηση ήρθε καθώς τουρκικά πλοία έφτασαν ξανά στη Λιβύη, πιο συγκεκριμένα στα βορειοανατολικά του Αμπού Γκρεϊν. Όλες οι μετακινήσεις και οι άδειες από μονάδες του LNA στην πρώτη γραμμή ακυρώνονται.

Μονάδες πυροβολικού και περίπου 150 τεχνικοί από τις βάσεις του LNA στη Βεγγάζη έχουν ήδη μετακινηθεί στις νέες θέσεις τους κοντά στη Σύρτη και τη Jufra.

Επιπλέον, χθες ο GNA καταδίκασε μια επίθεση από τις δυνάμεις του Halifa Haftar εναντίον στρατιωτικής θέσης του GNA στη Sabha, στα δυτικά της χώρας, την οποία η Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας θεωρεί παραβίαση της κατάπαυσης πυρός στη Λιβύη.

Η Λιβύη βρίσκεται στο χάος από την πτώση του καθεστώτος Καντάφι το 2011 που μετέτρεψε τη σύγκρουση σε εμφύλιο πόλεμο με δύο πλευρές, η μία με έδρα την Τρίπολη και η άλλη στο Τομπρούκ να πολεμούν μεταξύ τους για την πλήρη κυριαρχία της Λιβύης.

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα