Πέμπτη, 7 Δεκεμβρίου, 2023

Ετοιμάζεται το χτύπημα της «ΜΕΔΟΥΣΑΣ 12»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Σύμφωνα με πρόσφατη ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (ΓΕΕΘΑ), «Από 05 έως 08 Σεπτεμβρίου 2022 και στο πλαίσιο της προετοιμασίας της Διμερούς Διακλαδικής Άσκησης «ΜΕΔΟΥΣΑ 12», πραγματοποιήθηκε η Συνδυασμένη Κύρια και Τελική Σύσκεψη Σχεδίασης στις εγκαταστάσεις της Ναυτικής Βάσης Αλεξάνδρειας στην Αίγυπτο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν εκπρόσωποι των Ενόπλων Δυνάμεων της Αιγύπτου, της Ελλάδος καθώς και της Κύπρου και του Βασιλείου της Σαουδικής Αραβίας ως προσκεκλημένων χωρών.

Σκοπός της σύσκεψης ήταν ο καθορισμός του προγράμματος δραστηριοτήτων και ο τελικός συντονισμός της Άσκησης, η οποία έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί από 19 έως 25 Νοεμβρίου 2022 στην ευρύτερη περιοχή της Αλεξάνδρειας» καταλήγει στην ανακοίνωση του το ΓΕΕΘΑ.

Η άσκησεις «ΜΕΔΟΥΣΑ» είναι μια πολύ καλή ευκαιρία ενίσχυσης των σχέσεων της Ελλάδας και της Κύπρου για την ενίσχυση των διμερών σχέσεων τόσο με την Αίγυπτο όσο και με τα Αραβικά κράτη που είτε συμμετέχουν είτε μετέχουν ως παρατηρητές.

Η συνεχής διεξαγωγή τέτοιων ασκήσεων βοηθά σε μεγάλο βαθμό την συνεργασία και την διαλειτουργικότητα των ενόπλων δυνάμεων μας με συμμάχους στην περιοχή.

Διαβάστε ακόμα: Σε πανικό οι Τούρκοι: «Δεν μας δίνουν ούτε ανταλλακτικά οι ΗΠΑ – Σε σκουπιδότοπο οι S-400»

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα