Τετάρτη, 17 Απριλίου, 2024

Ερντογάν στην Αλβανία: «Κοινές αξίες και κοινή ιστορία με τους αδερφούς Αλβανούς»

Κοινοποίηση

Παρακαλούμε αφήστε ενεργές τις διαφημίσεις στο nemesishd.gr και στηρίξτε την προσπάθεια μας

Copyright: NEMESIS HD (NEMESISHD.GR) εκτός των ρητά αναφερόμενων εξαιρέσεων (πνευματικά δικαιώματα τρίτων) - Η αντιγραφή του κειμένου του άρθρου απαγορεύεται - Χρησιμοποιήστε την κοινοποίηση

Στην Αλβανία βρέθηκε σήμερα, Δευτέρα, ο Τούρκος Πρόεδρος για να εγκαινιάσει τα σπίτια που έχτισε το τουρκικό κράτος στην πόλη Λατς για όσουν έχασαν τα σπίτια τους στον σεισμό του 2019. Ο Ερντογάν ανέφερε πως τα δύο κράτη συνδέει ισχυρή φιλία και μοιράζονται κοινές αξίες και πολιτισμό.

«Το γεγονός ότι η Τουρκία ήταν η πρώτη χώρα που βοήθησε την περιοχή μετά τον σεισμό είναι η καλύτερη απόδειξη της ισχυρής αλληλεγγύης μεταξύ μας», είπε ο Πρόεδρος της Τουρκίας και ευχήθηκε «η φιλία μεταξύ Τουρκίας και Αλβανίας, την οποία έχουμε χτίσει πάνω σε αυτό το μοναδικό θεμέλιο, να συνεχιστεί για πάντα».

«Μοιραζόμαστε τόσο κοινή ιστορία όσο και κοινές αξίες πολιτισμού με την Αλβανία. Το να είσαι με τον αδερφό σου στις καλές και τις κακές μέρες είναι μια από τις πιο σημαντικές αξίες του πολιτισμού μας. Την ώρα που οι μεγάλες χώρες έκλειναν τα μάτια τους στα δράματα έξω από τα σύνορά τους, κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορονοϊού, εμείς ήρθαμε να σώσουμε όλους τους φίλους μας, που αντιμετώπιζαν προβλήματα χωρίς καμία διάκριση,» πρόσθεσε.

Ο Έντι Ράμα με τη σειρά του ευχαρίστησε τον Πρόεδρο της Τουρκίας και δήλωσε ότι ο Ερντογάν είναι ένας άνθρωπος «που κάνει ό,τι λέει, και λέει ό,τι κάνει».

Με αφορμή όμως τις δηλώσεις φιλίας των δύο ηγετών, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Αλβανός Πρωθυπουργός λίγο νωρίτερα είχε δηλώσει στους Financial Times πως η Ρωσία, η Κίνα και η Τουρκία προσπαθούν να αυξήσουν την επιρροή τους στην περιοχή και πως τέτοιοι «μνηστήρες», όπως είπε, «είναι ακατάλληλοι».

NEMESISHD.GR – Μοιραστείτε την είδηση με τους φίλους σας!

Τελευταίες εξελίξεις

Διαβάστε ακόμα